Fredagsmys, tack gärna!

Favoritmarkera

Lagom till säsongstart lanserar husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall boken ”Fredagsmys”. Texterna är skrivna med passion, bilderna vardagsäkta och hela boken är som en rolig kärlekshistoria till veckodagen fredag.

När semestern är över blir budskapet med vikten av att passa på att mysa efter en lång och stressig arbetsvecka inget man känner sig nödbedd av. Boken ”Fredagsmys” är fullmatad med matinspiration på ett ovanligt, jordnära men samtidigt festligt sätt. Att mysa med stil är enligt författarna enkelt. Tipsen är många för de snabbfixade mat-fredags-myspys-tillfällena vilka ska jämföras med de onda exemplen som enligt författarna är en upptinad eller micrad TV bricksmåltid. Språket i boken är vardagligt och just därför, skönt opretantiöst. Det är kul att läsa, inspiration för att laga, äta och till sist fredagsmysa.

Mitt enda minus gäller vintipsen som förvisso är många till antalet (bra för det ger läsaren valmöjlighet) men då vin är unikt lär specifika rekommendationer göra tipsens hållbarhet kort. Få är de Systembolagsviner som finns att köpa genom åren och skulle så vara fallet lär både pris och årgång (och smak!) vara förändrad. Att alla viner kommer från en enda importör ter sig också som ett olyckligt och snävt urvalskriterie.

Fredagsmys, 101 favoriter för alla
ISBN: 9789155257347
Författare: Hamberg, Emma / Rosvall, Anette
Omdöme: Trevlig bok som är fylld av inspiration, skriven med skönt språk och roliga bilder. Passar alla och för många fler dagar än bara fredag.
Betyg: 4

Lämna ett svar