Laddar annons
12 Sep, 2011

Ekolyx nyhet hos Resia i höst

Inför hösten lyfter Resia in ekolyx i sortimentet genom ett samarbete med Ecospheres.se. Resorna är utformade med omtanke för miljö, människa, och kultur. Filosofin är att alla som reser ska lämna ett positivt avtryck på den destination som besöks.

Alla destinationer är personligt utvalda och i programmet finns resor till Ecuador, Peru, Kenya, Indien, Frankrike, Mongoliet och Marocko. Avtalet mellan Resia och Ecopsheres.se innebär att Resia blir ensam återförsäljare i Sverige.

- Intresset för småskalig och hållbar turism ökar. Vi har många kunder som visar sin omtanke för både miljö och sociala frågor när de ska boka sina resor. Vi vill aktivt delta i den utvecklingen genom att erbjuda alternativa sätt att resa. Ekolyx handlar om lyxen att få uppleva en unik resa på ett sätt som också är ekologiskt och ansvarstagande, och där besitter Ecospheres.se en väldig kompetens, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Ecospheres.se arbetar enligt ett värderingssystem som de benämner "Ekolyxranking", baserat på de principer för ekoturism som är framtagna av The International Ecotourism Society. Alla resmål är besökta och rankade utifrån dessa principer som utgår från att natur och närliggande miljö bevaras och att resan aktivt bidrar till att stötta lokalsamhället samtidigt som service och boendestandard håller hög kvalitet. Ecospheres.se hjälper även små, intima hotell och lodger som kanske inte har egna medel att bli certifierade.

- Vår idé om ekolyx föddes över två koppar rykande, kenyansk kahawa en varm dag i Nairobi. I grunden finns en strävan att medverka till ett bättre resande, där en fantastisk semesterupplevelse samtidigt kan bidra till att miljö och kultur skyddas och någon får ett jobb och mat för dagen, säger Ulrika Löfdahl, vd på Ecospheres.se.

Aktiv upplevelse av destinationen
Oavsett destination så är ekolyxresorna inriktade på en aktiv semester, med allt från flugfiske i Mongoliet, vandring i franska Pyrenéerna till volontärarbete i Kenya . På varje destination finns möjligheten att delta i olika bevarande- eller utvecklingsprojekt, och på så vis aktivt bidra till ett positivt avtryck på lokalbefolkning och miljö.

- Resor med tematiserat innehåll fortsätter att växa i popularitet, många vill fylla sina resor med någonting mer än sol och bad. Genom Ecospheres.se kan vi erbjuda upplevelser som verkligen är något extra, säger Anders Johansson, produktchef för privatresor på Resia.