Laddar annons
Bourgogne Gold Tour - öppnar stängda källardörrar
17 Mar, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bourgogne Gold Tour - öppnar stängda källardörrar

RESA. Bourgogne Gold Tour drivs av ägaren Youri Lebault som är uppvuxen i Gevrey-Chambertin och son till en tunnbindare. Med ett unikt kontaktnät tar Lebault dig till hus och producenter för besök och provningar du tidigare bara drömt om.

Man kan besöka vindisktrikt och vinmakare vid upprepade tillfällen och ändå alltid se och lära nytt. Och kanske är resan du arrangerar själv den bästa och mest givande då ingen annan känner ens drömmar bättre än man själv. Men vid något tillfälle konfronteras slutligen många vin-entusiast-resenärer av den krassa insikten som stavas, hit men inte länre och begränsning.

Det dröjer inte länge innan man upptäcker att till vissa producenter är det snart sagt omöjligt att få tillträde. Dom är nästan alltid de mest exklusiva vars viner en hel världs winelovers längtar efter. Och även om man inte kan handla så skulle det bara vara spännande med ett besök, om än bara så kort. Att i ett läge som det kunna ta hjälp av en inside-kontakt för att få till det där extra intressanta eller exklusiva besöket är såklart guld värt och exakt vad Bourgogne Gold Tour hjälper dig med.

Varför vissa områden är mer stängda än andra kan grunda sig på en mängd olika anledningar. Som att det är ett litet familjeföretag med begränsade möjligheter att ta emot besökare, till helt andra skäl. Att då känna någon som kan hjälpa till med att ordna tillträde eller en provning med tolk när så är nödvändigt, är värdefullt.

Att visa upp Bourgognes bästa, distriktets viner och odlare, restauranger och hotell är vad Bourgogne Gold Tour är specialiserade på.

Och Youri Lebault kan sitt Bourgogne. Som deltagare kan du förutom tillträde och guidning bland de mest exklusiva adresserna i Bourgogne även få hjälp med all logistik från frakt och skeppning av dina vininköp. Bourgogne Gold Tour är arrangören som erbjuder all inclusive för vinentusiaster med andra ord!

Under åren har Youri Lebault guidat många svenskar. För mer info och priser konsultera arrangörens hemsida, Bourgogne Gold Tour.

För Vinbankens läsare, som signat upp eget konto, erbjuder Lebeault fantastiska uppgraderingar vid bokning. Läs mer under medlemsnyheter.

Du kanske också är intresserad av artikeln om de nybuteljerade vinerna från Gevrey-Chambertin 2016.