Aveleda_folk_1410x165px (1)_banner_vinbanken_juni

Röttorps Bästa med intressanta Navarraviner

Favoritmarkera

Palacio de la Vega Chardonnay/Viura/Sauvignon Blanc, 2012 för 71 kronor är ett trevligt bra vin med friskhet innehåll och längd i komplex och originell druvblandning. Jag tycker att man här lyckats blanda till större komplexitet och bredd i vinet utan att det förlora i balans eller harmoni. Mycket bra vitt Navarravin till nästan allt.

 

Nya vintips denna vecka är bl.a. en originell bra vit druvblandning och ett betydande rött vin från Navarra, ny årgång av bra portvin för den late och ett läckert rosébubbel, samt två bra superbilliga boxar.

Spanskt toppvin i BS

Chivite Selección Especial Finca de Villatuerta, 2008 för 125 kronor är ett riktigt bra spanskt rödvin från Navarra i Beställningssortimentet. Jag lanserade den på Röttorps Bästa för några veckor sedan och den försvann då direkt. Nu finns den åter och kan enkelt beställas via internet till Din butik. Den enda svårigheten är att man behöver göra det någon vecka innan man behöver vinet. Då och nu tycker jag det är ett riktigt gott och härligt vin med fin mognad och utveckling och även fin frukt för mycket bra pris.

Snygg halvtorr Rheingau

Normalt är det Mosel som dominerar de halvtorra rieslingvinerna. Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2012 för 99 kronor är dock en bra innehållsrik och balanserad Rheingau. Friskt i ännu ungdomlig stil och ett härligt vin i sitt prisläge.

Bra portvin för den late

Den nya årgången av Graham’s Late Bottled Vintage är 2008. För 164 kronor är det rikt och läckert med bra sötma och balans hela vägen och utmärkta toner för ostbrickor, mm. Fungerar också väl som filosofiskt vin. Kan konsumeras direkt utan varken lagring, luftning eller dekantering.

Rosébubbel av champagneklass

Pongrácz Rosé för 139 kronor är ett riktigt bra rosébubbel gjort på samma sätt som champagne fast i Kapprovinsen i Sydafrika. Friskt, trevligt, lite ädelt och champagnelikt i Beställningssortimentet

Billigaste bra röda boxen

Den allra billigaste bra röda boxen är il Conte Primitivo Negroamaro, 2012 för 169 kronor per 3l. Rikt och mustigt med rätt bra toner och längd i rustik och seriös stil med enkla bra toner och kraft.

Billigaste bra vita boxen

Den allra billigaste bra vita torra boxen är Chapel Hill Chardonnay, 2012 för 159 kronor per 3l. Friskt och hyggligt med bra ton och viss kraft.

Lämna ett svar