Goda råd och tips för att laga bästa fisken är alltid välkomna.
Laga bästa fiskrätten. Det är inte svårt att laga fisk men kräver möjligen lite extra uppmärksamhet. Tid och temperatur avgör om firren smakar torrt eller gudomligt god.
Laga bästa fiskrätten, tre ovärderliga tips
Tips 1 - ugnsbaka fisk
Baka fisken i 120 grader cirka 12-15 minuter. Fisken är klar när den nått en innertemperatur på max 55 grader
Tips 2 - steka fisk
Het stekpanna, vänd fisken snabbt när den blivit gyllenbrun, ta bort den från plattan och låt den vila i en stekpanna med lock i 10-165 minuter.
Tips 3 - pochera fisk
Lägg den upptinade fisken i sjudande lättsaltat vatten (1 msk salt/1L vatten). Fisken ska vara helt täckt och får aldrig koka!
Tillagningstiden är 5-7 minuter för en 4 cm tjock fiskbit och 7-10 minuter för 4 cm tjock hel fisk.
Till recept och vintips till FISK på Vinbanken.
Foto av Maël Balland, Pexels.