cykla i vindistrikten

Cykla i Moseldalen, Apulien, Bordeaux och på Sardinien

Favoritmarkera

Det börjar bli dags att planera 2015 års semester. Kanske en cykelresa till Moseldalen längs vackra vingårdar kan vara något? Både motion och vinprovning – perfekt!

Cykla i vindistrikten. Ett sätt att minska den mest akuta längtan efter semestern kan vara att börja planera den. Kanske en cykelresa till ett vinland kan vara något? Att cykla genom vackert landskap i lagom takt och samtidigt erbjudas kulinariska utsvävningar är en trevlig sysselsättning under ledigheten.

Lite bekväm kan man unna sig att vara och låta bagaget bli transporterat mellan hotellen, om man cyklar längs en uppgjord rutt och inte bor på ett och samma ställe och gör dagsturer. Ett par riktiga cykelbyxor är en bra investering även om man inte funderar på att blir proffs, likaså ett par sköna cykelhandskar och ett par lätta solglasögon. Här kommer några tips och idéer på resmål som inspiration. Så vad säger du, är vi på rull?

Cykla i Moseldalen

Kan du cykla så kan du cykla i Moseldalen, det blir så ansträngande som du själv vill. Många av cykelvägarna är plana och går längs den vackra floden Mosel. I närheten klättrar vingårdarna på sluttningarna. Läs mer om cykelrutter, boende och var man kan hyra och serva cyklar: Det finns mycket information att hämta här.

Man kan bila ner eller flyga till Frankfurt. Ta sedan en buss till Trier som är Europas äldsta stad, eller till Mainz eller Koblenz. Det är bara att välja vilken stad du vill utgå ifrån.

Det finns en speciell cykeltur för vinintresserade som heter ”From winery to winery”. Boende och utflykter är redan planerade och man betalar ett paketpris. Bagaget kan transporteras för sig för en extra avgift och du kan njuta helhjärtat av cykelturen, vinprovningar och utsiktsplatser. Vintur i Moseldalen

Ett vackert hotell i jugendstil finns Traben-Trarbach. Välj rum i modern eller jugendstil. Dubbelrum från 155 euro. Hotell Bellevue

Cykla i Apulien

Den italienska klacken, Apulien, är en oslipad diamant att upptäcka. Här finns inte många backar att vara ”rädd” för och värmen håller i sig långt in på hösten, både i luften och i havet. Turisterna är fortfarande relativt få. Njut av ett lätt böljande landskap med fårskockar och stor gästfrihet från den lokala befolkningen. I dalen Valle d’Itria finns vackra vinodlingar och i närheten ligger den fina lilla staden Locorotondo.

Flyg till Bari eller Brindisi med Lufthansa eller Air Berlin. Ett riktigt fint hotell med gammaldags charm är Palace Hotel Bari med dubbelrum från cirka 100 euro. Pugliainbici hyr ut cyklar.

Cykla på Sardinien

Den vackra ön Sardinien har båda härliga sandstränder, dramatiska bergsvägar och vindlande vinodlingar med den inhemska druvan cannonau bland annat. Här på Medelhavets näst största ö finns det god mat och härliga viner. Du bör inte vara helt ovan vid att cykla, på Sardinien finns en del backiga vägar, men således också långa nedförsbackar.

Temaresor ordnar färdigpaketerade cykelresor till Sardinien: Cykla på Sardinien

Cykla i Bordeaux

Fina cykelvägar och gastronomiska höjdpunkter hittar du regionen Bordeaux. Detta är en fransk sida med matnyttig information (kan översättas): Cykla i Bordeaux

02 Cycles hyr ut cyklar i staden Bordeaux. De kan också leverera cyklar till andra platser om du så önskar. Sidan är på franska men det går bra att maila och ställa frågor på engelska. Bike Hire Direct hyr ut cyklar i områdena runt Bordeaux och de levererar också cykeln utan extra kostnad

Inne i själva staden Bordeaux finns ett litet, mysigt Bed & Breakfast La Villa Chaleemar. Bara tre rum så är man en grupp med framförhållning kan man få det för sig själv, gångavstånd till det mesta.

Ett trevligt hotell finns hos vinproducenten Domaines Rollan de By i norra Medoc, med vackra dubbelrum från 130 euro. Hotellet har bara sex rum så atmosfären är lugn och avslappnad. En bra bas för att utforska Medoc.

Cykla i Alsace

Vi har skrivit om att resa till Alsace här på Vinbanken och det är ett bra mål även när man vill cykla. Det finns ett stort antal cykelvägar i Alsace, sammanlagt 25 mil ungefär. Det är nära mellan de fina byarna och god mat och gott vin finns det överallt.

På den här sidan finns ett stort antal färdiga rutter med informationsblad att ladda ner. Rutterna är utmärkta på en karta och beskrivna på flera språk. Alsace är ganska kuperat så turerna kan bli ansträngande om man så vill.

Skål och god tur!

Bild: csm_51_MLT_Dominik_Ketz_Cochem_mit_Reichsburg
51 Mosel Radweg | ADFZ Radtourismus

Lämna ett svar