Melonsallad med mynta och lime | Marqués de Riscal Organic
MELONSALLAD. Melonen är mogen och söt med en förstärkande dutt honung. Mynta och lime står för fräschör. Vinet är vitt, från Spanien och eko-certifierat.
Prova med ett vitt fruktigt, lätt aromatiskt vitt vin. Njut av sommaren!
Vinet
Marqués de Riscal Organic 2014 (6001), Marqués de Riscal, Rueda Spanien, 79 kr. EKO.
Druvor: Verdejo.
Smak: Torr, medelfyllig, fruktig av päron och äpplen, med citrusfrisk längd.
Omdöme: Här är vinhuset vars viner seglat upp under senare år som “stadigt, säkra köp”. Nu även med EKO-certifiering. Gillar också att valet kan göras mellan halv och helflaska!
betyg 4 av 5+
Passar också till
Som mingelvin eller till lätta rätter av skaldjur och fisk. Förrätter med räkor och en citrusklyfta är lika enkla som klockren kombination.
Recept | Melonsallad med mynta och lime | 4 portioner
Tid: cirka 15 minuter
500 g melon, vatten och honung
1 knipplök, skivad
2 kvistar mynta
1 lime, saften
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här
Skär melonen i cirka 2 cm stora bitar och plocka myntan.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smak av med salt och peppar.
Har hittar du fler vego-recept, med vinförslag!