lufta-vin-dekantera-vin-vinbanken

Lufta vin | samlingsartikel över bästa inlägg 2016

Favoritmarkera

LUFTA VIN. Absolut och svar ja. Att lufta vinet är inte komplicerat eller tar lång tid. Vinet ska luftas för att dess smak ska upplevas bättre, tydligare och kanske – friare från svaveltoner.

Att lufta vin är ett enkelt handgrepp, för stort mervärde. Lufta, lufta och lufta är Vinbankens mantra. Rött eller vitt spelar ingen roll och kanske vinner de vita mer än de röda vinerna.

Smaka, notera och snacka ihop er – gör luftning skillnad (ja menar Vinbanken) och vad är i så fall mervärdet. Prova!

Undvik tabloid-förslag som att köra vin i mixer och liknande. Var seriös och använd tips som bevisligen fungerar bra för syftet som ska nås.

Lufta vin

Cruz Liljegren har skrivit årets stora artikel om att “Lufta vin”.

Lufta vin

Sören Polonius, chefssommelier på Esperanto Group och tränare för svenska sommelierlandslaget visar hur du gör i denna film

Öppna en vinflaska – dekantera eller lufta

 

Kommentera