Laddar annons
17 Apr, 2017

Sparissoppa - Recept och gott vin som passar

VIN TILL SPARRISSOPPA. Den här sparrissoppan lagar du med en grönsaksbuljong varför smaken, trots grädden, blir lätt. Vinet till är vitt, torrt och grönt fruktigt, helst örtsmakande med en inte alltför pigg och syrlig smak.

Njut av soppan till helglunch eller brunch och serveras den som enskild rätt kan vinet givetvis åka upp i kvalitet, för att ta mer av egen smakplats. För en lunch som vi ser den framför oss, eller när sparrissoppan serveras som som förrätt med efterföljande rätt och nytt vin passar denna Bright Light Pinot Gris utmärkt som förstavin!

Vin till sparrissoppa

Saint Clair Vicar's Choice Bright Light Pinot Gris 2016 (2516)

Saint Clair Family Estate, Marlborough Nya Zeeland, 90 kr
Smak: Torr, lätt/medelfyllig. Frisk citrus och limesmak, gröna äpplen och päron med en liten tropisk hint. Sötmogen längd.
Perfekt vin för lunch med moderat alkoholhalt och för många gäster för sin charmiga stil.

Recept | Sparrissoppa | 2 portioner

1 schalottenlök
6-8 gröna sparrisar
2 msk olja
4,5 dl vatten
1 msk vetemjöl
2 msk grönsaksfond eller 0,5 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  • Hacka löken. Ta bort den nedre grövsta delen på sparrisen. Skär den sedan i 3-4 cm stora bitar. Bryn bitarna i olja, späd med vatten och låt koka i 6-8 minuter.

  • Vispa ut vetemjölet i lite vatten och blanda ner i soppan tillsammans med grönsaksfond, salt, peppar och grädde.

  • Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda i ytterligare 8 minuter.

Bild: courtesy to olgasflavorfactory