Röttorps Bästa Vin | Lyxchampagne o vardagsbox

Favoritmarkera

Många av veckans nya viner på Röttorps Bästa Vin har en bra kombination av utveckling och mognad, samtidigt vid fortsatt lagring en ännu större framtid. Röd bordeaux, lyxchampagne och en stor läcker röd Rioja har de kvaliteterna.

Nya viner v23 2017 på Röttorps Bästa Vin

Tillfällig röd Bordeaux

Chateau Fourcas-Hosten, 2010 för 225 kronor är en något stram klassisk välbyggd och välklingande röd Bordeaux från Listrac. Det är en av de kommuner i Haut Medoc som ligger mellan St Julien och Margaux. Utmärkt röd bordeaux i mellanprisklassen nu I mellanstadiet i sin utveckling. Vinet går bra att dricka nu och vinner också en hel del på fortsatt lagring I källaren. Kommer in på Systembolaget i det tilfälliga exklusiva  sortimentet på fredag den 9:e juni och försvinner sannolikt ganska fort.

Lätthanterlig ostport

Graham’s Late Bottled Vintage Port, 2011 för 169 kronor är en filtrerad LBV med klass. Den har redan nått dit den skall Den växer inte alls med lagring och behöver inte dekanteras. Kan inköpas samma dag och tas fram utan konstigheter till tex ostbrickan i den finare middagen redan denna vecka. Ganska uttalad snudd på lite insmickrande sötma i den aktuella årgången.

Lyxchampagne

Deutz Blanc de Blancs Deutz, 2010 för 599 kronor är liksom i alla andra årgångar en riktigt läcker och finessig BdB. Lyxchampagne när det skall vara riktigt fint och dessutom ett underbart matvin. Stor lyx nu och ännu större vid långlagring. Försvinner fort.

Lyxrioja

La Rioja Alta Gran Reserva 904, 2007 för 329 kronor. Magnifik mellanmogen rioja med finess komplexitet balans och långt härligt rikt slut. Passar till allt med lite smak.

Schyst röd vardagsbox

Torres Sangre de Toro Organic 3lbox, 2015 för 233 kronor är en hyggligt rik Grenache box med bra toner, spänst och längd i trevlig allmän stil och just genomklang.

Födelseårsvin mest för källaren

Wynns Coonawarra Est. CS, 2013, för 166 kronor är en rik och komplex; ung och lovande aussicabernet med bra struktur och stora utvecklingsmöjligheter. Det billigaste riktigt bra födelseårsvinet för barn födda 2013. Tidigare årgångar har visat på en fantastisk fin utveckling under decennier mot ett förfinat delikat vin i en stil som påminner om stor bordeaux.

Lämna ett svar