Laddar annons
10 Jul, 2017

Vin till laxmacka på utflykt

VIN TILL UTFLYKT. Utflyktsvinet har skruvkork! Varken mer eller mindre och det kan lika gärna vara rött som vitt eller varför inte rosé.

Njut av sommaren!

Vin till utflykt, har skruvkapsyl

Vitt vin

Mauro Chardonnay 2015 (32008), Nordic Sea Winery, Apulien Italien, 79 kr

Druvor: Chardonnay
Smaken är torr, medelfyllig med smak av gul frukt som melon, mogen apelsin, gula äpplen och inslag av fatvanilj. Riktigt bra vinval i den låga prisklassen. Användbar!
Betyg: 3+

Rött vin

Campos de Luz Garnacha 2015 (2718), Bodegas Esteban Martin, Cariñena Spanien, 59 kr

Druvor: Garnacha
Medelfyllig. Smak av mörk frukt och dito, mörka bär med inslag av läder, örter, fat, torkad aprikos och en hint russin.Toppval för liten peng!
Betyg: 4

Rosévin

Mulderbosch Rosé 2016 (6077), Coastal Region Sydafrika, 85 kr

Smak: Torr, medelfyllig. Frukt och bär, vinbär, med bra längd.
Omdöme: Trevlig!
Betyg: 3+

Recept| Matig laxmacka | 4 dubbla mackor

300 g varmrökt lax
1 liten rödlök
1 blekselleristjälk
1 liten knippa eller 0,5 kruka bladpersilja
1 msk medelstora kapris
1,5 dl majonnäs
1 msk färskpressad citronsaft
8 stora formbrödskivor
ca 2 msk smör, rumstempererat
4-8 sallatsblad
2 dl potatischips
2-4 saltgurkor

Gör så här:

  • Dela laxen i bitar.

  • Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka selleristjälken. Strimla persiljan. Haka kaprisen.

  • Blanda majonnäs och citronsaft i en bunke. Vänd ner lax, rödlök, selleri, persilja och kapris. Blanda med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

  • Rosta bröden och låt svalna. Bred smöret på alla brödskivorna.

  • Lägg ihop brödskivorna med sallatsbladen, laxröra och chips emellan.