bloody-mary-soppa-vinbanken

Bloody Mary-soppa

Favoritmarkera

SOPPA. Sommarmat när som bäst äts kall för svalkande smak. Precis som den här goda Bloody Mary-soppan som lika gärna serveras med som utan vodka.

Att Bloody Mary-soppa innehåller vodka säger sig självt i namnet, men den smakar lika bra som alkoholfri. Laga soppan utan vodka och den som vill kan sedan enkelt spetsa efter egen smak!

Fler goda tips för vodka 
Master Blenderns bästa tilltugg till vodka
Plockmat till vodka

Recept | Bloody Mary-soppa, 4-6 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk rapsolja
3 förpackningar hela skalade tomater à 400 gr
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 stjälk bladselleri
1 msk strösocker
2 msk pressad citronsaft
1 tsk finriven färsk pepparrot
1 tsk worcestershiresås
eventuellt 1 msk vodka
salt och svartpeppar
tabasco

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljong och låt puttra i cirka 15 minuter.

2. Skala tunna remsor av selleristjälken med potatisskalare. Skär remsorna i smala strimlor. Lägg ner dem i kallvatten och låt dem ligga i några minutr så att de krusar sig.

3. Mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt socker, citronsaft, pepparrot, worcestshiresås och eventuellt vodka.

4. Smaka av med salt, peppar och tabasco.

5. Häll upp i skålar. Garnera soppan med selleri och nymalen svartpeppar och servera direkt.

Läs mer:

Så här blandar du drinken, Bloody Mary

Här ett förslag på brunch. Matigare med en frittata plus Bloody Mary-soppa som i recept ovan.

Recept och bild: Till bords med systrarna Eisenman, Bonnier Fakta

Lämna ett svar