vin-till-kyckling-thai-wok-vinbanken

Vin till wokad kyckling med thailändsk smak

Favoritmarkera

Woka kvällens middag med kyckling. Vinbanken ger förslag på vin som passar till wok med sötsyrliga smaker som i Thailand.

Vinbanken har vinförslag till maten och förmedlar ett recept som är bland det enklaste man kan laga.Thailändsk kyckling lagad i wok.

Vin som passar maten hittar ni gruppen vita viner och har en direkt eller upplevd smak av sötma, av exotisk frukt eller mogen frukt.

Vin till maten

Crudo Cataratto Zibibbo 2017 (74113), 199 kr för 3 liter box.

Crudo Cataratto Zibibbo 2017 (4993), 79 kr. EKO, flaska.
Druvor: cataratto, zibibbo
Alkoholhalt: 12,5%
Sockerhalt: 17 g/l

Halvtorr, lätt till medelfyllig, frisk, fruktig smak av päron, mogna äpplen, persika och melon med blommig sötma av en fläderton. Lättsamt, enklare vin för okomplicerade tillfällen och i den genren ett trevligt vin-val.
Betyg: 4

Recept | Thailändsk kyckling i Wok, 4 portioner

400 g kycklingfilé
500 g wokgrönsaker som broccolibuketter, morotsslantar, blomkålsbukett, paprika, gröna bönor och liknande.
0,5 dl vatten
1 påse asiatisk kryddmix, förslagsvis Santa Maria – från vilka vi hämtat receptet

Gör så här

Strimla och kycklingfiléerna och skär grönsakerna grovt.

Bryn kycklingen och grönsakerna i en wok eller stor stekpanna.

Tillsätt kryddmixen och vattnet och rör om.

Servera med nudlar (eller ris) och toppa med en skvätt sweet chilisås.

Servera till
Äggnudlar
Sweet Chili alt thaisås

Kommentera