dryck-till-nubberora-vinbanken

Dryck till nubberöra med sting

Favoritmarkera

Till Midsommar vill vi äta sill och dricka nubbe eller öl. Matjessill smakar gott på egen hand men även som här, i Nubberöra med sting. Drycken är öl.

Under våren har vi provat många, goda öl-nyheter. Alla har varit lanseringar i s k små partier. Dom tar dessvärre slut snabbt. Men det finns många bra, goda köp att botanisera bland öl i ordinarie sortiment.

Personliga favoritöl, av lagertyp

1. Nils Oscar God Lager (1305), 19:90 kr för 330 ml.
2. Jämtlands Bärnsten ljus lager (1307), 19:90 kr för 330 ml.
3. Kallholmen Levande Lager (1005), 20:70 kr för 330 ml.

RECEPT | Nubberöra med sting, 4 port.

Ingredienser
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt och peppar
2 burk matjesfiléer
3 hackade kokta ägg
4 kokta tärnade potatisar
1 litet hackat grönt äpple
1 kruka finhackad gräslök
1 kruka finhackad dill
1–2 hackade jalapeño utan frön och fröfäste

Gör så här
1. Blanda samman crème fraiche med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

2. Låt matjesfiléerna rinna av och del i mindre bitar.

3. Vänd ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Handla smart och enkelt med Mat.se, testa hur det fungerar – gör en provbeställning!

Fler tips till Midsommar:
Silltårta till öl och midsommar.
Midsommarmat och dryckestips.

Kommentera