Pierre OlivierPierre Olivier
Vin till piggvar med fankal och lime-recept-vinbanken

Vin till piggvar med fänkål och lime

Favoritmarkera

VIN OCH MAT. Vin till piggvar med fänkål och lime är lika festligt som maten är lyxig. Utmärkt festmåltid med vintips från BS.

Vin till piggvar med fänkål och lime finns i beställningssortimentet, BS. Det är ett bättre vitt vin av chardonnaydruvan från Napa Valley, Californien. Smaken är därmed bred och gul.

Vinsmakens stora profil passar piggvar perfekt. En fisk som är en av de allra lyxigaste. Välj MSC märkning som står för Marine Stewardship Council som ska vara en pålitlig märkning. Regelbundna DNA-tester har visat att MSC-certifierad sjömat är korrekt märkt.

Vin till piggvar med fänkål och lime

1. Hess Collection Napa Valley Chardonnay 2016 (77157)

Hess Group AG, Napa Valley USA, 189 kr
Druvor: Chardonnay
Torr, fyllig, fruktig och bred smak av mogen vit och gul frukt, äpplen och päron, inslag av örter och fat, vanilj samt kakaotoner.
Passar också till: Fiskgratäng på kolja och räkor
Betyg: 3+

RECEPT | Packad piggvar med fänkål och lime

4 portioner

4 piggvarfiléer à 150 g
2 fänkålsstånd
1 lime, rivet skal samt pressad saft
1 kruka koriander
12 kokta, små skalpotatisar, gärna anya
2-3 salladslökar
smör
4 stora ark smörpapper (30×30 cm)
salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Strimla fänkålen och fräs i smör tillsammans med rivet limeskal utan att det tar färg.
3. Strax innan fänkålen mjuknat pressas limesaften i.Låt allt koka in.
4. Blanda i några färska korianderblad.
5. Lägg ut smörpappersarken, smöra arken väl.
6. Skiva den kokta potatisen och lägg på ena halvan av varje ark, lägg fänkålen ovanpå.
7. Lägg till sist en fiskfilé överst och strö över skivad salladslök.
8. Salta och peppra. Avsluta med en klick smör.
9. Vik över den andra halvan av pappret och stäng igen paketet med små ”omlottveck” runt om.
10. Lägg i en långpanna, sätt in i ugnen tills paketen blivit som ballonger (ca 20 minuter)
11. Lägg upp på tallrik och låt var och en öppna och känna den ljuvliga doften.

Recept Stefan Holmström
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

Lämna ett svar