Vinbanken-annons-Brochet-Reserve-art-nr78967-systembolagetBrochet-Reserve-art-nr-78967-systembolaget-vinbanken
recept-somrig-pottissallad-vinbanken

Recept – somrig potatissallad – gärna till en öl

Favoritmarkera

RECEPT. Ett recept på somrig potatissallad är ett måste under sommaren. Servera till grillat eller folieinbakad lax samt andra rätter.

Recept somrig potatissallad. Smakar mycket och gott och kan serveras till många av sommarkökets rätte. För alla som gillar öl, är tipset att servera potatissalladen med den goda korven Merguez. Grilla när tllfälle ges.

Snabbval 

Ska du servera öl till den somriga salladen passar grillad korv, som Merguez.

RECEPT Somrig potatissallad

10 portioner, buffé

1 kg färskpotatis
2 färska gula lökar
1 knippe rädisor
200 g sockerärtor
1 rejäl knippe gräslök

Dressing
1 stort ägg
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl mild olivolja eller neutral rapsolja
1,5 tsk salt
nymals svartpeppar

Gör så här
1. Tvätta och borsta potatisen väl. Koka. Häll av vattnet och låt ånga av.

2. Ansa lök, rädisor och sockerärtor. Finhacka löken och skiva rädisorna. Koka upp vattnet i en liten kastrull. Förväll sockerärtorna 1 minut. Häll av vattnet och spola dm sedan i kallt vatten. Låt rinna av väl. Skär gräslöken fint.

3. Dressing
Koka upp vatten och kok ägget 3 minuter. Gröp ur ägget i en hög mixerbägare. Tillsätt senap och vinäger. Mixa ihop. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning. tillsätt salt och rejält med svartpeppar.

4. Skär potatisen i bitar. Häll över dressingen.. Rör om försiktigt. Blanda ner hackad lök, sockerärtor, rädisor och gräslök.

Öl till sommarsallad och merguez

Oppigårds Golden Ale (1490)

19 kr för 330 ml.
Alkohol: 5,2%
Humle: Cascade, Centennial, East Kent Golding
Torr, medelfyllig, balanaserad beska, mediumrostad lätt brödig med hintar av frukt. Lång, smakrik längd.
Omdöme: Gott öl, välgjord och smakrik. Beskan gör helheten.
Passar till: Gärna till mat, husman eller till grillade, fetare rätter.
Kul att veta: Det första ölet från Oppigårds, 2004, med inspiration efter en resa till brittiska öarna.
Betyg: 5

Receptet är från utmärkta kokboken, Lättlagade bufféer’av Maud Onnermark. Vill ni se filmen med Björn Falkegård från Oppigårds bryggeri, är den på Vinbankens Youtube.

Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

Lämna ett svar