Laddar annons
Vin till grillad fisk med gremolata
13 Jul, 2020

Vin till grillad fisk med gremolata

VIN OCH MAT. Vin till grillad fisk. Att laga sommarmat är detsamma som att grilla. Fisken får en stekyta, därför har vinet mer kraft.

Vin till grillad fisk. Det vita vinet är generöst i mixen mellan mogen trädgårdsfrukt och hintar av exotiska frukter. Samtidigt är smaken stram och har inslag av fat.

Supersnyggt vin i liten box. 1,5 liter. Perfekt för boxvin-köpare som som inte vill fastna för länge med ett enda vin.

Snabbval till vintips

RECEPT | Grillad fisk med gremolata

4 portioner

4 portionsfiskar, exempelvis laxforeller
salt och peppar

Gremolata
4 vitlöksklyftor, skalade och pressade
2 msk spiskummin
0,5 dl mandel, skållad och mald
1 citron, rivet skal
2 röda paprikor, rostade och hackade
1 rödlök, finhackad
1 dl korander, grovt hackad
1 dl persilja, grovt hackad
2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

1. Snitta tre snitt på varje sida av fiske. Salta och peppra fisken, även inuti.

2. Fyll fiske medgremolatan och tryck ned lite i sntten. Låt stå 40 minuter.

3. Grilla cirka 20 minuter på varje sida tills fisken är klar.

4. Gremolatan. Blanda alla ingredienser.

Klart!

Vin till grillad fisk med gremolata

1. River Delta Chardonnay 2018 (6605)

The Delta Wine Company Ltd, Marlborough Nya Zeeland, 189 kr för 1500 ml
Druvor: Chardonnay
Torr, medelfyllig, lätt vaniljton, tydligt gulfruktig av mogen persika samt gula äpplen, en smörig hint och bra längd.
Omdöme: Supetrevlig, lätt att tycka om och perfekt storlek, halv-box! Boxvin för finsmakare helt enkelt.
Passar till: utmärkt till sommarmiddag, gärna grillade grönsaker, vego-rätter eller till grillad fisk och kyckling.
Betyg: 4+

Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.