VIN OCH MAT. Vin till vegetarisk mat. En vegetarisk middag smakar bra med tillbehör, som grönsaker eller ett glas vin.
Vin till vegetarisk mat. Det är inte svårare att kombinera vegetariska rätter med vin än andra. Anledningen till varför man skulle kunna tycka att det är knepigt är att man kanske inte är van vid rätterna och därför saknar erfarenhet.
Snabbval till vintipset
RECEPT | Kikärtspannkaka med aubergine och myntasallad
4 portioner
Pannkakor
1 1/2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 krm spiskummin
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk matolja (+ extra till stekning)Sallad
1 gurka
150 g fetaost
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1/2 citron
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här
1. Pannkakor.
Vispa ihop alla ingredienser till pannkakorna.
2. Värm en stekpanna på grillen eller spisen och stek små pannkakor i pannan i olja.
3. Skär auberginen i klyftor och pensla dem med olivoljan. Krydda med salt.
4. Grilla auberginen 10 minuter på direkt värme vänd då och då. Eller stek den i en stekpanna.
5. Värm en stekpanna på grillen eller spisen och stek små pannkakor i pannan i olja.
6. Sallad.
Skär gurkan i tärningar och smula osten. Plocka bladen från myntan och blanda allt till en sallad. Ringla över olivolja och pressa över några droppar citronsaft.
Vin till kikärtspannkaka med aubergine och myntasallad
1.Saint Clair Pioneer Block 23 Pinot Noir 2017 (2936)
Saint Clair Family Estate, Marlborough Nya Zeeland, 89 kr för 375 ml
Medelfyllig, bärigt spänstig, ren, örtig ingefäraton av kola och fat, söta bär som hallon, körsbär och fat.
Betyg: 3+
På Vinbankens Youtube har vi tidigare tipsat om Saint Clair Pioneer Block 23 Pinot Noir.
Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.