Åsa Orsvärn är hjärnan bakom Blossas lansering av årets glöggsmak. Hon tipsar nu Vinbankens läsare om vilka hon tycker är de fem bästa glöggsmakerna från Blossa genom tiderna.
Varje år släpper Blossa årets glöggsmak. Ändå sedan starten 2003 har Åsa Orsvärn varit hjärnan bakom framtagandet av smaken. Nu tipsar hon om vilka glöggsmaker hon anser är Blossas bästa genom tiderna.
Plats 1) Blossa 04 Vinteräpple
Nu i efterhand är den bäst, sen om jag skulle göra om den i dag så vet jag inte om jag skulle tycka att den var den bästa. Det var problem i samband med produktionen och jag var tvungen att göra om receptet precis innan, men jag blev jättenöjd med det nya receptet.
Plats 2) Blossa 12 Yuzu & ingefära
Den var en av de första som baserades på en destination, i det här fallet Japan. För min egen del så hade jag vänner som bodde i Japan på den tiden och det fanns personliga kopplingar till den här glöggen, sen tyckte jag att den blev riktigt bra. Yuzu är ju en japansk citrusfrukt, och citrus och glögg går bra ihop.
Plats 3) Blossa 05 Hjortron & armagnac
Den här är den som faktiskt åldrats bäst. Den blev bättre och bättre med åren och jag testade den för några år sedan, och då hade den blivit ännu bättre.
Plats 4) Blossa 18 Limoncello
Som med yuzu så går citrusfrukter väldigt bra ihop med glögg, och den här blev lyckad om du frågar mig.
Plats 5) Blossa 08 Blåbär/Blossa 19 Hawaii
Här kan jag inte riktigt skilja mellan de båda årgångarna då jag tycker de båda är riktigt fina, så de får hamna på en delad femteplats.
Om du sitter hemma och har en flaska kvar av Blossa 04 så sitter du med andra ord på Blossas bästa glöggsmak genom tiderna, enligt Åsa Orsvärn.