Laddar annons
Svårt att köpa Blossa 03 - få flaskor kvar av den unika glöggen
24 Nov, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Svårt att köpa Blossa 03 - få flaskor kvar av den unika glöggen

2003 var första året som Blossa lanserade årets glöggsmak. Om du mot all förmodan har kvar en flaska av Blossa 03 så bör du hålla hårt i den.

 

Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa, är en av personerna bakom årets glöggsmak. Hon berättar för Vinbanken att hon själv har minst en flaska från varje år – förutom just 03.

– Vi trodde helt enkelt inte att det skulle bli den succé som det blivit, så vi drack upp alla flaskor. Vi har kvar några på jobbet men de får man absolut inte röra, för det är så pass få flaskor kvar.

"Det var starten på allt"

Alla andra årgångar har Åsa dock kvar och de värdesätter hon högt, men hon kan ibland ångra att hon åtminstone inte sparade en flaska av den första upplagan.

– Såklart det hade varit roligt att ha en flaska hemma, för det var starten på allt. Nu i efterhand ångrar man sig att man drack upp alla.

Tomma flaskor av Blossa 03 går att köpa diverse försäljningssajter i landet. Men att få tag på en fylld flaska Blossa 03 är i dag väldigt svårt. Och det är just Blossa 03 som är den populäraste av samtliga flaskor. Folk är nämligen villiga att ge uppemot 3 000 kronor för en tom flaska från den årgången.

Så om du är sugen på att köpa en flaska Blossa 03, så har du en rejäl utmaning framför dig.

Läs om årets bästa glögg 2021

Vad är glögg?