Laddar annons
Akvavitdrinkar av kluckande rester från Julbordet
30 Dec, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Akvavitdrinkar av kluckande rester från Julbordet

AKVAVIT DRINK. Sju fantastiska drinkar av akvavitsprit du trodde man bara kunde "nubba och bita" av. Använd spriten du har kvar från julbordet till en raffinerad akvavitdrink, kanske till Nyår.

Smakerna på drinkarna är spännande och brytningen mellan surt och sött, beskt och fruktigt är vad som gör en drink till något extra. Det oavsett om bas-spriten är en akvavit eller en mer klassisk drink-spritsort.

Under året har några av Sveriges skickligaste bartenders visat Vinbanken hur de använder några av Skandinaviens mest omtyckta akvaviter när de gör drinkar.

Punsch You

Barmästare Rickard Andreasson arbetar på Smaka Restaurang och Bar i Göteborg.  Drinken som han döpt till Punsch Me, blandar han av O. P. Anderson, Flaggpunsch, citron och socker.

Haymarket Mature Heritage

Christan Grevius är barchef på Haymarket och med mer än 20 års branscherfarenhet, många utmärkelser i Sverige som från Internationella bar-, och cocktailtävlingar är Grevius utan tvekan en av de vassaste barcheferna i Stockholm. Drinken Haymarket Mature Heritage gör Grevius av Linie Aquavit.

Aalborg tonic med Sturehof

Oktagonen ligger centrerad i Stockholms Matmarknad och är möjligen huvudstadens mesta samlingsplats för AW. Men i detta drinkarnas drinkpalats samlas gäster från tidig morgon för att äta frukost, till lunch, eftermiddagsfika och middag. Anders Franchell basar över Oktagonen och Matmarknaden menar att bästa akvavit drinken är en Aalborg Tonic. Enkelt och fräscht, grönt och skönt av Aalborg Jubileum!

Haymarket Cross the Border

Christian Grevius är som ni ser inte oväntat en av Sveriges mest välrenommerade barchefer. Urgoda Cross the Border gör han med Linie Aquavit .

Jungfrun Brännvinsdrink Agnes

Ekologisk drink, javisst! Restaurang Agnes ligger på Kungsholmen i Stockholm och är en av många trevliga ställen för alla som gillar ärlig mat, gärna vegetariskt eller närodlat. Husets drink, Agnes gjorde Emelie Svensson under mitt besök av Jungfruns Brännvin. I morgon kan det mycket väl vara en annan blandning!

Haymarket World n Beyond med Lysholms Linie Aquavit

Det är svårt att välja vilken av alla drinkar här på förslag som är den "godaste" men Haymarket World n Beyond ligger nära att knipa förstaplats. Grevius har återigen stått för den lyckade mix-matchen!

Gondolen Rød Dansk

Gondolens siluett och placering "i Slussen" är väl känd, långt utanför Sveriges gräns. Här på toppen av huvudstaden arbetar Lars Ljungberg som bartender. Gondolen är Stockholms Värdshus, på höjden berättar han och vi säljer drinkar som Gondolen Rød Dansk mest hela tiden! Gondolen är därmed en bartenders dröm-arbetsplats och för gäster troligtvis detsamma, en fantastisk cocktailbar, fast på höjden!