Laddar annons
31 Dec, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tack för i år & Gott Nytt År

Tusen gånger tack och ett Gott Nytt År önskas Vinbankens läsare! 

Utan er nyfikenhet och ert stora intresse skulle Vinbanken inte vara den sida vi är i dag. Vi skulle inte heller vilja utvecklas eller förändras i takt med era önskemål eller med vår omvärld.

Jag tar det knappast för givet att det vi kan och brinner för att berätta mer om är detsamma som läsare vill veta mer om. Men hur det än är och med skribenternas osvikliga entusiasm har vi gått "genom skärmen" hos många vin, öl och matintresserade läsare. Vilket i sin tur sporrat oss än mer.

Under december 2016 har Vinbanken slagit alla tidigare mätbara rekord vi tidigare haft. Bara under innevarande månad har Vinbanken lästs av 170 000 personer och haft nästan 300 000 sidvisningar! Wow, vem av oss kunde någonsin ha tänkt i dessa stora tal. Jag minns när Anders Röttorp skrev sitt första inlägg i februari 2011 när Vinbanken hade runt 5 000 läsare per månad, vilket vi då tyckte var riktigt stort.

Vilka är ni som läser?

Från att egentligen inte alls veta mer än att släkt och kompisar följde oss kan vi i dag, med stor precision, säga vem, var, när och vad Vinbankens läsare är intresserade av. En stor rockad har skett under året med en snabb överflytt från stationär dator till att följa oss i mobilen. Vinbankens läsare blir också yngre och yngre och nej, det är inte för att Anders "tjatar" på om att vi ska lagra och spara vinerna vi köper (dricka moget) eller för att undertecknad "går mot strömmen" - jag blir faktiskt äldre (häpp!).

Vi tror att, och som vi sagt våra annonsörer länge, länge - underskatta inte unga winelovers - kanske är förhållningssättet till vin och mat på ett annat sätt än hur vi själva tänker eller tror att det ska vara men själva grundintresset - det finns där utan tvekan.

En händelse som stuckit ut under året är när programledarna i På spåret frågade vad Lambrusco var och jag som då av en händelse satt och jobbade vid datorn kunde följa en helt galen aktivitet på sidan. Nöjd som bara den kunde jag senare konstatera att kvalitativt innehåll, förr eller senare, får en chans att glänsa om bara så för en kort stund i utkanten av ett toppenbra program som På Spåret. Kul som bara den!

Undertecknad arbetar heltid med Vinbanken och skribenterna som bidrar med material lägger också ned betydande tid, precis som de har ett engagemang utöver det vanliga.

Finansieringen av sidan sker via, som många känner, Vinbankens annonsör och än så länge är all information på Vinbanken fri för läsare. Jag kan inte nog uttrycka hur glada vi alla, vi som jobbar med Vinbanken, läsare och annonsör, kan vara så länge inte något "rubbar cirkeln".

Det ska bli spännande att gå in i ett nytt år, och jag vet att Vinbanken kommer gå, all in, med nya spännande texter och recension men också – vi kommer höras och synas mer!

Skål & tack för ert läsande!
Elke