Laddar annons
Bokrecension | Stora Vinskolan
21 Apr, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Stora Vinskolan

Stora Vinskolan är en vinbok som står för sin titel. Omfattande och djup, faktabaserad kunskap utan att vara krånglig.

Stora Vinskolan Mikael Mölstad. Så för alla som längtat, eller funderat över att göra slag i saken att lära mer vin - här är boken.

Författaren Mikael Mölstad är även dryckesskribent, känd för många läsare från Svenska Dagbladet, Allt om Vin, skapare av restaurangguiden White Guide och boken en Värld av Vin. Ett av Mikaels senast projekt är en vinpodd som han gör tillsammans med sonen Carl-Johan Mölstad som de begåvat vävt in som ett komplement till boken. Eller är det tvärtom?

Oavsett är Stora Vinskolan en bra lärobok som ger vin-nyfikna läsaren stor behållning, i varje ett av bokens tolv kapitel. fRån introduktion, hur man provar, vilka glas som är 'bäst', druvor, länder och stilar av vin, till vinlagring, vin och mat samt hälsa och vin. Intressant.

Stora Vinskolan av Mikael Mölstad

Varje kapitel rundas av med ett antal kontrollfrågor. Spontant tänker jag att, - dessa gör man givetvis om man vill och känner för det. Ibland är det ju bara härligt att gå all in, nörda ner sig och ha kul. Upp till bevis är när det är dags. Och då kan man enkelt mäta kunskap mot andra eller sig själv med hjälp av kontrollfrågorna. Kul.

Bekanta inslag i Stora Vinskolan är hämtade från tidigare bok, En värld av Vin. Den senare har föjt mig i många år, och är fortfarande en källa till inspiration (givet att vissa faktauppgifter numer bör dubbelkollas). Med det sagt menar jag att Stora Vinskolan är för nybörjaren, har man tidigare böcker och redan i facket 'vin-nörd' torde man känna igen sig lite för mycket.

Stora_Vinskolan_bokrecension-vinbanken copy

BOKRECENSION | Stora Vinskolan - din kompletta guide till vinkunskap

Förlag: Millhouse.
Författare: Mikael Mölstad.
Foto: Tobias Kvant, omslag.
Claes Löfgren (vinvärlden), Holger Edström (studiofoto), samt många andra källor.

ISBN: Inbunden, 978-91-85759-10-1.
Cirkapris: i handeln 330 kr.

Betyg: 4 av 5.

Motivering: Din kompletta guide till vinkunskap - för alla nyfikna!

MER ISNPIRATION - ALLA BOKRECENSIONER, KOKBÖCKER OCH VINBÖCKER.