Laddar annons
Bokrecension | Supermat
25 Dec, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Supermat

BOKRECENSION. Vinbanken recenserar utvalda kokböcker och böcker om mat och dryck.

 

Supermat för familjen

Jamie Oliver – Foto Jamie Oliver (mat) Paul Stuart (porträtt)

Bonnier fakta ISBN 9789174246414

Lättlagat och supergott, säger Jamie Oliver om sin nya kokbok som han kallar en hälsosam familjekokbok. Jamie uppmanar oss att njuta av bra och näringsrik mat varje dag. Alla matfoton har han tagit själv.

Här finns många härliga recept för familjen att njuta av, med fina bilder och tämligen enkla recept att följa. Rekommenderas framför allt för familjen och den lite mer vardagliga matlagningen. Men ingenting känns tråkigt och maten går även att bjuda över vännerna på. Jamie gör ingen besviken!

 

 

Recept | Avokado på rostat rågbröd – 1 portion

Mosa ½ mogen avokado med en gaffel och bred ut moset på 1 skiva rågbröd eller rostat bröd. Skiva och lägg på 1/2 mogen bifftomat. Kärna ur, grovhacka och strö över 2 svarta oliver och smula över 5 g fetaost.

Avsluta med en nypa torkad oregano. 1 tsk extra virgin olivolja och en nypa svartpeppar.

 

 

 

Vin – så funkar det

Alf Tumble, Petter Alexis Askergren – Foto Bobo Olsson

Natur & Kultur Förlag 

ISBN 9789127149656

Glöm för all del allt ni tänker om vinböcker och börja om. Alf Tumble skriver om vin i Dagens Nyheter bland annat och pysslar även del med musik, Petter pysslar en hel del med musik och har på senare tid utbildat sig till sommelier och utvecklat sitt stora vinintresse. Numera har han en egen vinserie, P.Lex och importerar även egna viner som han säljer till restaurang.

Det här är en vinbok med kapitel som Vin & musik, Vinprylar, Vin på film och Allt du inte vågat fråga om vin. I den här boken kan man fråga (och få veta ) lite vad som helst som har anknytning till vin. 5 fina pizzavinkombos exempevis, smaka på den! Och Alfs 3 boxvinsdödare, det vill säga gott vin till bra pris på flaska!

Vi får också veta att Alf Tumble drömmer om att resa till Tasmanien och prova vin och att Petter vill dra till Patagonien. Lär känna vinets värld och lär känna Petter och Alf.

Inga frågor är dumma. In the name of wine.

 

Läs mer

https://vinbanken.se/2016/12/12/bokrecension-guide-till-vinets-varld/

https://vinbanken.se/2016/11/20/p-lex-petters-vin/