Laddar annons
Bokrecension | Vego i Världsklass
3 Sep, 2019
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Vego i Världsklass

BOKRECENSION. För alla som vill laga hållbar mat för en aktiv livsstil är nya kokboken, Vego Världsklass ett måste. Kan elitidrottare kan alla!

Boken är ett samarbete mellan Sveriges Olympiska kommité och Världsnaturfonden WWF. Syftet är för att visa att man blir mätt och stark av vegetarisk mat samtidigt som vi bidrar till mer hållbara kostvanor.

Kan idrottare som drar ner på köttet ändå prestera i OS sammanhang och komma på medaljplats kan alla anamma det vegetariska köket. Oavsett om man är idrottare, amatör, till 100 procent vegetarian eller bara delvis väljer bort kött någon gång ibland.

Vi får veta vilka de olika näringsmässiga utmaningarna är när vi lagar "grönt" och hur man på ett konkret sätt kan göra för att komma runt dem.

bokrecension-vego-i-varldsklass-vinbanken

Vi gillar speciellt den pedagogiska delen om kroppen och de näringsmässiga utmaningar en vegetarisk kost innebär. De handfasta konkreta tipsen är minst lika inspirerande för idrottare, som för mig på amatörnivå. Vill också tro att föräldrar till ungdomar som växer kan lugnas av den insikt boken ger. Vego i världsklass presenterar 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept. Och det är mat för dygnets alla timmar och tillfällen. Från det snabba mellanmålet till storkoken som lika gärna kan passa många gäster som till matlådan eller för dom som tränar hårt.

Här ett recept: Potatisbullar med fejkon.

BOKRECENSION | Vego i Världsklass, hållbar mat för en aktiv livsstil

Författare: Linda Bakkman, Gustav Johansson, Anna Richert
Fotograf: Stefan Wettainen
Illustratör: Sebastian Wadsted
ISBN: 9789113096605
Förlag: Nordstedts

Betyg av Vinbanken: 5 av 5.
Viktig kokbok. Vi gillar speciellt den pedagogiska vinkel till vegomaten (näringen) som krävs för en "hållbar" kropp.