Laddar annons
Bubbel på balkongen – tips på tre viner
31 May, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bubbel på balkongen – tips på tre viner

Hur ofta har du hört frasen ”Bubbel på balkongen” det senaste året? Efter att låten med samma namn lanserades så har den snabbt blivit en av de mest spelade låtarna i Sverige på senare tid. Vi tipsar nu om tre viner som enligt oss passar utmärkt som bubbel på balkongen.

Under 2022 lanserades låten ”Bubbel på balkongen” av Elov & Beny, Sofie Svensson & Dom Där som snabbt blev en av årets mest lyssnade låtar. Framförallt när låten och dansen började spridas på sociala medier-plattformen TikTok. Fram tills nu har låten spelats över 36 miljoner gånger på Spotify, med vilket den är en av de mest spelade låtarna det senaste året. Vi på Vinbanken har klurat lite kring låttexten och vill vara med och bidra på vårt eget lilla sätt. Därför har vi tagit fram en lista på tre bubbel som faktiskt passar på balkongen. Listan består av bubbel av olika karaktär som vi testat och som vi anser kommer passa finfint när det vankas utehäng på balkongen eller terrassen om man så vill.

Bubbel på balkongen – tips på tre viner

Exton Park

Exton Park, Blanc de Noirs (95524) 399:-

Bubbel från England är på frammarsch, vilket vi skrivit om flera gånger. Det är oerhört imponerande att se hur mycket som händer när det kommer till mousserande viner från Storbritannien. I Exton Parks Blanc de Noirs som lanserades i det tillfälliga sortimentet i början på maj så får vi ett bra exempel på vilken prisvärdhet som man kan få när man väljer bubbel från England. Vinet finns fortsatt kvar i ett antal butiker och man borde få tag på en flaska innan det är för sent. Att det kommer passa som bubbel på balkongen tvivlar vi inte en sekund på. Tänk dig själv en hyperintressant flaska från ett unikt ursprung med ett innehåll som minst sagt imponerar. Så här skrev Christian Stojkovic i samband med lanseringen av vinet.

Friskt och tillgängligt med stiltypiskt citruspimpad frukt, äpplen, päron, citronzest och en gnutta kola. Smaken är mogen, rund och rik med bra balans och snyggt uppstramande syror som drar mot både citron och lime.

Lambrusco

Cleto Chiarli, Lambrusco Organic (51744) 139:-

Om du har lite framförhållning inför att du ska dricka bubbel på balkongen, så bör du verkligen klicka hem en eller flera flaskor av Cleto Chiarlis lambrusco. Även lambrusco är en kategori som vi lyft flera gånger då den sticker ut oerhört mycket. Och Cleto Chiarli är ett av de äldsta och mest anrika vinhusen som producerar detta pärlande lila vin. Det här kommer imponera på alla som hänger på balkongen ihop med dig. Så här skrev vi när vi tipsade om balkongviner förra året:

Det finns inte många viner som är lika tilltalande att titta på som lambrusco-viner. Den där härliga lila färgen med ett kompakt skum på toppen gör att man njuter av att titta på när det hälls upp. Servera det här vinet rejält svalt, gärna ihop med lite ost och charkuterier, och njut. Du kommer känna av den där bäriga smaken som brukar finnas i lambrusco-viner, och ihop med den härligt pärlande karaktären skapas ett intressant och imponerande vin.

Cava Stars

Cava Stars Organic, 2020 (72601) 119:-

Om man nu vill ha ett vin som ger ett ärligt uttryck av platsen det kommer ifrån så är Cava Stars ett bra exempel på det. Det här är ett fantastiskt ärligt uttryck av vad cava går för när cava är så som cava ska vara. Vi gillar cava, och vi gillar det framförallt när det är på riktigt. Vinhuset Perelada har vi vid ett flertal tillfällen hyllat och lyft fram, och att deras cava är en av de mest populära på Systembolaget är fullt naturligt med tanke på dess karaktär.

En fruktig, ung och frisk cava där man direkt i doften möts av en intensiv doft av gröna, syrliga äpplen, päron, lime och kex. I smaken är det härligt friska gröna äpplen, färska päron, en liten sälta, små toner av kex och en härligt hög och fräsch syra som knyter samman hela paketet.