Laddar annons
Champagner i provning Deutz vs. de Castelnau
16 Sep, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Champagner i provning Deutz vs. de Castelnau

CHAMPAGNE. Att jämföra en standardchampagne med en annan är som en smaksak i vilken husstil man gillar bäst. Här med Champagne Deutz i ett jämförande test med Champagne de Castelnau.

Båda champagnerna har delvis liknande ingångsvärden, det vill säga att druvor kommer från samma odlare, men sedan är skillnaden stor.

Att känna smakskillnad blir mer påtagligt och tydligt när man har möjlighet att prova champagnerna jämsides. Lägg till att som här, det även är en betydande prisskillnad. Vilken är mest prisvärd?

Båda champagnerna smakar av mineral, lätt brödigt och har en härlig citruston. Men sedan drar smakerna åt olika håll. Lägg även märke till den lilla nyansskillnaden i färgen, den ena ljusare och mer grön i tonen, den andra mer gul - precis det smaken bekräftar i provningen.

Champagner i jämförelse - i Dagens Vintips

Champagne de Castelnau (76191), 279 kr

I BS (beställningssortimentet). Egen presentation 30 augusti 2018.
Grönstram, krispig, syradriven.

Champagne Deutz (7487), 415 kr

Gulfruktig, karamellig och sötare i smaken.

SERVERA TILL
Läckra tilltugg till champagne
10 enkla tilltugg till fördrink
Tilltugg till champagne

LÄS MER
Champagne de Castelnau för lång lagring på jästfällningen

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis ur annonsörers portföljer uteslutande bland dem som går att köpa via Systembolaget.