GRILLA FLÄSKKARRÉ. Skivad grillad fläskkarré blir riktigt gott på grillen. Marinerar du köttet blir smaken extra mustig. Bra vintips är ett rött, smakrikt zinfandelvin som här från Cline Cellars i Kalifornien.
Receptet är ett tvättäkta 80-talsrecept (alternativt tidigt 90-tal). Förstärk tidsresan med för den periodens klassiska tillbehör som pommes eller potatissallad. Varför krångla till det!
Vinet
1. Cline Zinfandel 2014 (22283), Cline Cellars, Lodi USA, 99 kr
Druvor: 100% zinfandel
Smak: Fyllig. Rik och generös, smak av bär som lingon och blåbär med fin längd, lätt vaniljton och en knivsudd mynta.
Omdöme: Bra godkänt val i den öppenhjärtliga vardags-zin-gruppen! Restsockerhalten ligger på 5 gr/L.
-
Passar till
Eftersom strävheten är moderat och smaken av bär med sin sötma förstärker upplevelsen av generositet passar vinet utmärkt till grillade rätter. Men också till husman som köttbullar med gräddsås och lingon eller till fläsk och kycklingrätter.
Recept | Grillad örtmarinerad karré | 4 port
4-6 karréskivor, cirka 2 cm tjocka
Marinad
0,5 dl mörk öl
0,5 dl olja
0,5 dl soja
1 tsk senap
Gör så här
- Blanda samman marinaden.
- Lägg köttet i en plastpåse, häll över marinaden.
- Marinera köttet i kylskåpet, 2-4 timmar.
- Torka av köttet och grilla 3-4 minuter på varje sida.
- Servera med pommes frites och grönsallad eller med potatissallas och grillad hel majs.
Bild:
Tack till, gunillablixt.se där ni också kan läsa om hur man grillar den perfekta fläskkarrén