HUMMER NATURELL. Servera hummer naturell med rostat bröd, smör och majonnÀs smaksatt med hackad dill och citronsaft eller med Rhode IslandsÄs.
Gör sÄ hÀr
- LÀtt hummer med ryggen upp och stjÀrten utstrÀckt pÄ ett skÀrbrÀde. Stick in en kraftig kniv strax bakom ögonen och klyv hummer pÄ lÀngden. Tag bort magsÀcken som sitter bakom ögonen och tarmen som Àr den mörk strÀngen lÀngs stjÀrten.
- KnÀck klorna men en nötknÀppare, men gör det försiktigt sÄ att endast skalet gÄr sönder.
- LÀgg hummerhalvorna med snittytan uppÄt.
- Garnera med salladsblad, men gör det försiktigt sÄ att endast skalet gÄr sönder.
- LÀgg hummerhalvorna med snittytan uppÄt. Garnera med salladsblad, fina dillkvistar och citronklyftor.
Duka med hummergaffel, kniv och gaffel.
Hummer naturell| Recept| Skaldjur | Fest |
0,5 - 1 hummer per portion
salladsblad
dill
citronklyftor
FLER RECEPT PĂ HUMMER: Gratinera hummer
Förslag pÄ vin: Vintips till hummer naturell