14 Mar, 2011

Lockar med en kulinarisk helg i Berlin

Berlin är en av Europas trendigaste resmål just nu och utbudet på stjärnkrogar är stort. Här kan du testa allt från den klassiska schnitzeln till prisbelönade måltider du aldrig provat förut. Läs guiden till ställena på gång från avsändaren det billiga flygbolaget.

I Berlin finns det många prisvärda hotell och med billigt lågprisflyg till storstaden kan man unna sig ett lyxigt restaurangbesök. Här är lågprisflygbolaget easyJets guide till de bästa stjärnkrogarna i den tyska huvudstaden.

– Tyskland har 237 Michelinstjärnor och i Berlin ligger flera av dessa restauranger. Jag tror att vissa besökare glömmer bort att Berlinare kan mer om matlagning än att laga bratwurst. Pengarna man sparar in på lågprisflyget kan man istället lägga på matupplevelser, säger Thomas Haagensen, Nordenchef på easyJet.

1. Borchardt
Franzosische Strasse 47
Den sofistikerade restaurangen ligger nära vackra Gendarmenmark. Klientelet involverar allt från högt uppsatta politiker till kändosar som Barack Obama, Mick Jagger och Karl Lagerfelt. Borchardt är ett av Berlins hetaste inneställe. Menyn är till största delen fransk och varierar dagligen med alternativ som kalvlever i calvados-sås och den egna specialiteten schnitzel. Det rekommenderas att förbeställa bord.

2. Alt Luxemburg-
Windscheidstrasse 31
Sedan 1982 har restaurangen Alt Luxemburg serverat mat av högsta klass. Restaurangen har bland annat vunnit Michelinstjärna 13 gånger. Alt Luxemburgs kända kock Karl Wannemacher har även vunnit titeln ”Berlin Master Chef”.

3. Brandenburger Hof Berlin
Eislebener Strasse 14 
D
På Brandenburger Hof kan du njuta av kulinariska mästerverk i det mjuka skenet av levande ljus. Den fina gourmetmaten, elegansen och den uppmärksamma personalen gör ditt besök oförglömligt. Restaurangen har utnämnts till att ha Berlins bästa vinlista flera år i rad och har en stjärna i Michelinguiden.

3. First floor
HOTEL PALACE BERLIN
Budapester Str. 45
Gourmetrestaurangen First floor har fått sitt namn efter placeringen på bottenvåningen av Hotel Palace i Berlin. Den har haft en stjärna i Michelinguiden sedan 1997. First floor har 40 platser och den vackra inredningen skapar en elegant atmosfär. Upplev champagne-och kålsoppa, duvbröst och heta efterrätter. Här kan du även äta lunch för att prova på maten till ett billigare pris.

5. Berliner Fernsehturm
TV Turm Alexanderplatz Gastronomiegesellschaft mbH
Panoramastrasse 1A
Med staden under dina fötter kan du välja maträtt från ett varierat utbud av spännande läckerheter. På menyn finns fantastiska internationella rätter blandad med mat från det traditionella berlinska köket. På en timme har hela restaurangen snurrat ett varv. Här kan du njuta av en extraordinär solnedgång över Berlin.

easyJets guide till en kulinarisk helg i Berlin
– Lågprisflygbolaget har listat stans bästa stjärnkrogar. Så, kunde inte låta bli att föra in pressmeddelandet och tänker, -begåvat grepp och ja tack-mat gillar de flesta av oss varför man också kan resa för att äta. Vad man ska dricka, veteöl är en klassiker i Berlin och smakar lika bra på uteserveringen i solen som till fetare maträtter. Trist bara att flygen går från Göteborg till Berlin....Stockholmsbo som man är ;-)