Laddar annons
Miss Li om sitt nya vin: Det är som min musik
17 May, 2023

Miss Li om sitt nya vin: Det är som min musik

År 2022 gav sig den hyllade och prisbelönta artisten Miss Li in i vinbranschen genom att lansera en cava. Det spanska mousserande vinet gjorde stor succé och går i dag att hitta i många butiker. Nu står det klart att Miss Li väljer att lansera ytterligare ett vin.

Det är inte alla kändisar som lyckas med sina viner. Vi på Vinbanken har tidigare listat samtliga kändisviner som lanserats på Systembolaget, både nya och gamla, och det är uppenbart att många så kallade kändisviner bara är en fluga. År 2022 valde den populära och hyllade artisten Miss Li att ge sig in i vinbranschen genom att lansera en cava. Vinet gjorde stor succé och går i dag att hitta i över 200 butiker runtom i landet. Efter succén väljer nu Miss Li att lansera ett nytt vin. Den här gången har hon vänt blicken mot Tyskland och ett veganskt vin gjort på druvorna riesling, sauvignon blanc och chardonnay.

– Mitt vin är som min musik, en livfull blandning av intensitet och eftertänksamhet. Fruktigt och torrt med lång eftersmak i fin balans. Och självklart är mitt vita vin både ekologiskt och veganskt, säger Miss Li i ett pressmeddelande i samband med lanseringen.

"Ännu mer kräsen med vita viner än med cava"

Vinet går under namnet Herz aus Porzellan von Miss Li och beskrivs som ett torrt och fruktigt vin från producenten Pflüger Estate i den trendiga tyska regionen Pfalz. Vinet lanseras i beställningssortimentet på Systembolaget i slutet av maj.

– Jag är fortfarande överväldigad över hur fint Cava Complicado blev mottaget. Det känns som en spännande resa att nu få fortsätta med ett vitt vin. Jag är nog ännu mer kräsen med vita viner än med cava, så jag var förberedd på att det skulle kunna ta tid att få fram ett vin som jag gillar. Men Alex (Pflüger reds. anm) och vingården i Tyskland var så otroligt dedikerade och jag är överväldigad över hur vi kom i mål med Herz aus Porzellan. Ett vitt vin helt i min smak, med mycket smak, säger Miss Li i pressmeddelandet.

Låten spelades på radion av en slump när hon drack vinet

Namnet då, det kommer från Miss Lis låt Porslin som handlar om att hon har ett hjärta av just porslin. Enligt artisten betyder låten mycket för henne och när hon väl hade testat ut vinet och skulle dricka det hemma för första gången, så spelades just den låten av en slump på radion.

– Där och då bestämde jag mig för att vinet skulle heta ”Hjärta av porslin”. Men eftersom vinet är producerat i Tyskland blev det Herz aus Porzellan och jag tycker det klingar lika fint som vinet.

Miss Li berättar i pressmeddelandet att hon själv varit på gården och blivit imponerad av deras arbetssätt och syn på det ekologiska.

– Jag har besökt gården och sett hur mycket de bryr sig om den biologiska mångfalden. De odlade ekologiskt och utan besprutning redan 1985, långt innan många efterfrågade det, säger Miss Li.

Recension av Miss Lis nya vin

Miss Li vin

Miss Li, Herz aus Porzellan White, 2022 (51008) 119:-

Ett ungt och piggt vin med lite sötfruktig ton i doften i form av päron, honungsmelon, fläder och ananas. I smaken är det en mogna toner av päronsplit, ananas, honungsmelon, fläder och citruszest som kompletterar det hela på ett snyggt sätt. Syran är hög, vinet är friskt och det känns som att alla tre druvorna gör sitt. Ett somrigt vin i både doft och smak!