Laddar annons
Öltips till minipajer med spenat
6 Jul, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Öltips till minipajer med spenat

ÖL OCH MAT. Öltips till minipajer med spenat är från svenska Bryggeriet Oppigårds utanför Hedemora.

Öltips till minipajer. Vad sägs om en fruktig öl, lika mycket törstläckare som bra till vegorätter, minipajerna med spenat , en bit lax eller till matigare sallad med bönor i olika varianter.

Snabbval

Använd vårrulledeg i stället för filodeg som lätt går sönder. Hittar du inte vårrulledeg i butiken kan du fråga i närmaste kinakrog.

RECEPT | Minipajer med spenat

Portioner: 12 små eller 8 större

12 ark vårrulledeg, 10x10 cm
450 g bladspenat, fryst
1 gul lök
2 msk olivolja
3 ägg
150 g riven västerbottensost
2 krm salt
lite nymald svartpeppar
2 msk smör

TILLBEHÖR
300 g skivad kallrökt lax
pepparrotskräm

Gör så här
1. Tina vårrulledegen i förpackningen och tina spenaten.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Krama ur spenaten och låt den fräsa med tills all vätska kokat bort. Låt svalna något. Blanda sedan ner ägg och ost. Smaka av med salt och peppar.

4. Smält smöret och pensla små formar typ mazarinformar, cirka 4 cm i diameter som muffinsplåt eller kokottformar.
Lossa degarken och pensla den ena sidan och lägg ner arken i formarna med den penslade sidan upp. Fyll på med spenatfyllningen.

5. Ställ formarna på plåt och grädda i 12-15 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. HIT KAN

FÖRBEREDAS.
Värm minpajerna 5-10 minuter i ugnen, cirka 200 grader (givet att pajerna hunnit svalna).

Öltips till minipajer med spenat

1. Oppigårds Everyday IPA (89283)

19 kr för 330 ml
Alkohol: 4,6%
Humle: Amarillo, Citra, Columbus.
Lätt, torr, frisk och elegant. Markerad beska. Citrusfrukt med grape men framförallt citron och en knuívsudd lime.
Omdöme: Beskan är där, helheten fruktigt elegant.
Betyg: 3+

Oppigårds grundare och ägare Björn Falkegård intervjuas av Vinbanken, se filmen på Youtube. I juli lanserade bryggeriet e ny öl i beställningssortimentet, Deep Blonde Ale - se vår recension.

RECEPT OCH FOTO: Lättlagade Buffér av Maud Onnermark. Vinbankens bokrecension, betyg 4+.

Ett av många bra tips Maud delar i boken är att man kan rädda överblivna degark från att torka om dom packas väl i plast och sedan fryses in.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.