Laddar annons
29 Dec, 2010

Planera Nyårsmenyn

Det är hög tid att bestämma vad man ska äta och laga till nyår. Har ni ännu inte fått ordning på vad, när eller hur kommer här några förslag.

Själv tänker jag satsa på en soppa som förrätt. Den kan jag förbereda kvällen innan och då undviker jag onödig stress. Ett av alla läckra recept som dök upp var detta med havskräftor. Mmmmm....det smakar verkligen mer bara av att läsa om ingredienserna och tillagningen. Serveras lika gärna som förrätt som till varmrätt beroende på hur hela din meny ser ut.

Till Receptet från Enjoywine här:
Vitlök och chilifrästa havskräftor med färsk taglierini (6 pers)  

Ingredienser:
12 råa havskräftor
4 st vitlöksklyftor
2 st färsk röd chilipeppar
1 knippe persilja
3 dl olivolja
ca 200 gr färsk taglierini
salt och nymalen svartpeppar.

Importören föreslår detta vin, Casal di Serra.

Vinbanken har provat:
Casal di Serra 2009 (12419), 79 kronor
Torr, medelfyllig. Tropiska, gula fruktnoter som apslin, inslag av gula äpplen, mineral och fat. Rökig snits ger stuns och personlighet.
Vardagsvin. Trevlig sådär rakt upp ner. Användbar och störtsäkert vinval.
Provad: 2010-12-09

Andra bra vita viner:
Don Miguel Gewürztraminer Riesling (6055), 73 kr
Sancerre Les Pierris (2259), 139 kr
Hiedler Grüner Veltliner Classic (6278), 111 kr
Tokara Chenin Blanc 2008 (2159), 129 kr (om ni gillar kraftigare smak på vitt vin+se upp, möjligen "för mycket " till denna maträtt.

Hos dessa importörer och agenter hittar du fler trevliga mat och vinförslag
Tegner Hermansson
Enjoy Wine and Spirits
Barbro Guaccero
Philipson Söderberg

Vill du helt enkelt ta det lugnt och bara boka en meny hem till dig eller som take away,  är rekommendationen Pontus! (fungerar i Stockholm)