Potatiscrème, tillbehör till många rätter
TILLBEHÖR. Den här goda potatiscrèmen tillhör basrecepten i köket. Potatiscréme passar till många rätter.
Lätt att kombinera med många rätter och smakar festligare än det "vanliga" potatismoset. Tips, servera till recept med primörquiche och stekt kyckling.
Recept | Potatiscrème
500 g potatis, skalad
(mandelpotatis eller sparrispotatis)
250 g grädde
25 g smör
saltinnan servering:
150 g lättvispad grädde
Gör så här
Koka potatisen i osaltat vatten tills den är helt mjuk, häll av kokvattnet.
Torka potatisen i kokgrytan på låg värme så att vattnet i potatisen förångas utan att potatisen tar färg.
Passera genom finmaskig sikt eller press.
Värm grädden och smöret, vänd ner det i potatisen och smaka av med salt.
Värm crémen och vänd i den lättvispade grädden.
Smaka av.
Foto av Polina Tankilevitch från Pexels