Laddar annons
Potatiscrème, tillbehör till många rätter
10 Apr, 2018

Potatiscrème, tillbehör till många rätter

TILLBEHÖR. Den här goda potatiscrèmen tillhör basrecepten i köket. Potatiscréme passar till många rätter.

Lätt att kombinera med många rätter och smakar festligare än det "vanliga" potatismoset. Tips, servera till recept med primörquiche och stekt kyckling.

Recept | Potatiscrème

500 g potatis, skalad
(mandelpotatis eller sparrispotatis)
250 g grädde
25 g smör
salt

innan servering:
150 g lättvispad grädde

Gör så här
Koka potatisen i osaltat vatten tills den är helt mjuk, häll av kokvattnet.

Torka potatisen i kokgrytan på låg värme så att vattnet i potatisen förångas utan att potatisen tar färg.

Passera genom finmaskig sikt eller press.

Värm grädden och smöret, vänd ner det i potatisen och smaka av med salt.

Värm crémen och vänd i den lättvispade grädden.

Smaka av.

Foto av Polina Tankilevitch från Pexels