Laddar annons
Rött vin i tillfälligt sortiment - 11 augusti
9 Aug, 2023

Rött vin i tillfälligt sortiment - 11 augusti

Tillfälligt sortiment röda viner fredag den 11 augusti är ett riktigt FYNDKALAS som dessutom har en hög generell prisvärdhet och en bra bredd av intressanta viner.

Först på rödvinslistan hamnar Jim Barry och därefter kommer faktiskt Jim Barry igen! Lodge Hill Shiraz är ett klockrent fynd för 169 kronor men ge storebror McRae Wood Shiraz lite tid att utvecklas i glaset så är det svårt att inte imponeras. Sandra Tavares Chocapalha Vinha Mãe är även det ett fynd, likaså Lindes de Remelluri. Men missa inte heller Domaine Font de Courtedune och Benanti Etna Rosso. All information om lanseringen av rött vin i tillfälligt sortiment 11 augusti hittar du i tabellen längst ner.

RÖTT - FRANKRIKE


Côte de Brouilly Cuvée Mélanie 2021 (13049), Daniel Bouland, 219 kr

Aromatiskt med blåbär, björnbär, lila blommor, hallon och örter som ger en elegant och silkigt len frisk frukt med fina körsbärssyror. Lite silkigare, lite försiktigare och lite spensligare än tidigare årgångar men ändå lika packad med energi som dessa. Det här är en bra och köpvärd Beaujolais men den når inte riktigt upp till nivån på Boulands viner från tidigare årgångar men så är årgången 2021 också lite knepigare.


Morgon Les Delys Vignes Plantées en 1926 2021 (13048), Daniel Bouland, Morgon, 229 kr

Aromatiskt och piggt med vinbär, blåbär, björnbär, mörka körsbär, vildhallon och örter. Silkigt ren trevlig och charmigt intensiv frukt med svarta vinbär, mörka körsbär, lakrits och fin syra.


Domaine Font de Courtedune 2020 (91139), Côtes-du-Rhône-Villages, 175 kr

Frisk och pigg rödbärig frukt med hallon, jordgubbar, plommon, blommor och örter. Smakrikt och välbalanserat med violer, björnbär, salvia och örter.

RÖTT - ITALIEN


Benanti Etna Rosso 2021 (95445), Benanti, Etna, 179 kr

Ungt piggt och friskt med tranbär, blodapelsin, vildhallon, rosor, blodgrape, torkade örter, bra balans, lite aska, antydan till tjära, eleganta körsbärssyror och ett lite rödpepprigt avslut. Snyggt med elegant krispigt ren rödbärighet och möjligen lite mindre toner av vulkanisk aska än tidigare årgångar.

RÖTT - SPANIEN


Labastida Lindes de Remelluri 2019 (92421), Remelluri, Rioja, 199 kr

Ung, lite rökig och frisk Rioja med björnbär, vinbär, mörka körsbär och asiatiska kryddor. Tät och koncentrerad smakrik frukt med vildhallon, plommon, choklad, sötlakrits och fat. Gjort på en blandning av tempranillo, garnacha, graciano och lite viura. Ett av lanseringens fynd! Servera till en tallrik med charkuterier och ostar eller grillade lammracks med hasselbackpotatis.

RÖTT - PORTUGAL


Vinha Mãe 2017 (93307), Quinta de Chocapalha, Lisboa, 249 kr

Stor doft med varmt mogen maffig frukt av plommon, svarta vinbär, violer, björnbär, lakrits, rökiga charktoner, asiatiska kryddor och fat. Underbart koncentrerad mörk smak med choklad, kaffe, bra balans, mineraler och längd. Servera till grillade portobelloburgare med ugnsbakad klyftpotatis.

RÖTT - AUSTRALIEN


Jim Barry Lodge Hill Shiraz 2020 (92287), Clare Valley, 169 kr

Ung och spänstigt pigg shiraz med violer, björnbär, blåbär, mörka körsbär, lakrits och underbart koncentrerad varmtmogen frukt. Ett självklart fynd, liksom förra året och året innan och…


McRae Wood Shiraz 2019 (92292), Jim Barry, Clare Valley, 395 kr

Ung och laddad shiraz med mörkt mogen frukt av violer, björnbär, vildhallon, läder, kryddor och fat. Härligt mångdimensionellt vin från en klassisk shirazproducent som lyckas kombinera på gränsen (men bara på gränsen) till för mogen tät och rik frukt med bra syra och fina tanniner – supersnyggt, fyndigt bra och ytterligare ett perfekt grillvin.

RÖTT - ARGENTINA

Gran Enemigo Gualtallary 2019 (94191), Puerto Ancona S.A, Uco Valley, 879 kr

Stor doft med varmt mogen söt frukt av björnbär, plommon, kaffe, choklad och fat. Smaken är koncentrerad med tranbär, tobaksblad, korinter, läder, lakrits och asiatiska kryddor. Servera till högrevsburgare med ugnsbakad potatis och grillade grönsaker.

RÖTT - CHILE


Boya Pinot Noir 2021 (92124), Viña Garcés Silva, Valle de Leyda, 159 kr

Varmt solmogen frisk frukt i charmigt och smakrikt pinotstuk med tranbär, jordgubbar, hallon, nypon, rosor och fina körsbärssyror. En smakrik och imponerande välkomponerad pinot noir från Valle de Leyda 90 kilometer väster om Santiago.

[drinklist id="106623"]