Laddar annons
7 Jan, 2015
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa med delikat aussicabernet

Delikat aussicabernet, vit torr Douro, avancerad halvtorr riesling, bästa billiga portvinet och champagnen, en lyxig röd bourgogne och en vit och en röd box, är de nya vintipsen denna vecka på Röttorps Bästa.

 Nya viner v02 2015 på Röttorps Bästa

Ferngrove Cabernet Sauvignon, 2013 för 101 kronor. Mörkt och cabigt på ett milt och nyanserat sätt med ungdom och framtid. Ett riktigt snyggt vin från sydostligaste Australien med bra komplex eftersmak. Både lättbegripligt och lite delikat.

Vit torr Douro

Lagarada Reserva Blanco, 2013 för 101 kronor. Mycket intressant och komplext modernt vitt torrt vin från Dourodalen. Efter traktens sed är det gjort på en avancerad blandning av olika lokala druvor. Detta smakrika personliga vin vinner nog också på att lagras några år.

Avancerad halvtorr riesling

Kloster Eberbach Riesling Spätlese, 2013 för 121 kronor. Ett friskt halvtorrt till halvsött Rheingau vin med lite mäktig smak. Bra till bärefterrätter eller som sällskapsvin. Ett avancerat halvtorrt vin med komplexitet i fin balans.

Bästa billiga portvinet

Graham's Six Grapes Reserve Port, för 132 kronor. Basalternativet för bättre portvin. Bra till ost, även starka mögelostar och många efterrätter.

Bästa billiga champagnen

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut, för 201 kronor. Härlig riktig och bra champagne till budgetpris. Uttalad generös och fruktig stil med lång seriös eftersmak. Bra för skål och även till lättare rätter på fisk och skaldjur. Klart bästa riktigt ”billiga” champagnen just nu.

Röd bourgogne med mognad

Morey-Saint-Denis, 2008 för 327 kronor är något så ovanligt som en rik och mogen riktigt intressant och begriplig röd bourgogne. En lyxig pinot noir till i sammanhanget ändå hyggligt pris.

Röd premiumbox

Rawson's Retreat Shiraz Cabernet, 2013 för 257 kronor per 3 liter är en seriös och just röd premiumbox från Australien. Fruktig grundton och bra eftersmak utan speciell personlighet.

Mild blommig vit box

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, 2013 för 213 kronor per 3l har genom sin viognier inblandning en lätt blommig ton till sin lite feminint skira chardonnay stil. Bra längd med tuch av fruktsötma i slutet. Bäst till milda maträtter och som drink.