Laddar annons
15 Aug, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Bra rött husvin

Bra rött husvin, elegant Rheingau riesling från topplägen, mogen ”fusksauternes”, bästa billiga bubblet och bästa billiga röda boxen är nya viner på Röttorps Bästa Vin denna vecka.

Nya viner v33 2017 på Röttorps Bästa Vin

Bra rött husvin

Rawson's Retreat Shiraz Cabernet, 2016 för 82 kronor är en utmärkt lätt fruktig Aussiblend (Shiraz och Cabernet) med lite av det fullständiga vinets längd, seriösa struktur och genomklang. Fullvuxet måttligt kraftfullt vin i detta måttliga prisläge. Passar allt och alla och är ett utmärkt bättre rött husvin.

Elegant Rheingauriesling från topplägen

Leitz Magic Mountain Rüdesheimer Riesling Trocken, 2016 för 159 kronor är något så ovanligt som en måttligt prissatt blandning från några av Rüdesheims främsta vingårdar. Det yppersta från varje toppvingård återfinns i vinet med vingårdens namn. Denna blandning på ”andra vinet” från topplägena har ett fint mycket komplext mineraliskt innehåll i doft och smak till halva priset. Lysande bra Rheingau riesling för fyndigt bra pris. Finns i få butiker och kan behöva beställas på två dagar till Din.

Mogen ”fusksauternes”

Château du Juge 37cl, 2011 för 84 kr är ett alldeles utmärkt vitt sött Sauternes likande vin med mognad och utveckling för mycket rimligt pris. Samma druvor och metoder som i Sauternes och liknande terroir fast på andra sidan floden i det lilla utmärkta Cadillac distriktet. Bra ganska söt eftersmak för delikata gärna lite smakrika bär efterrätter eller bara som marinering av sommarens jordgubbar för att dricka till efteråt. Prova gärna den här typen av sött vitt vin till milda patéer eller rent av gåslever i början på en fin middag. Jag gillar kombinationen även om det låter lite konstigt.

Bästa billiga bubblet

Pata Negra Rosado Brut, för 69 kronor är trots sitt låga pris och förfärliga utseende på flaskan ett riktigt hyggligt rosé bubbel med ganska torra och bra sluttoner. Är nog just nu det allra bästa mousserande vinet i lägsta prisklassen. Bra även till lättar mat, som sommarsallader.

Bästa billiga röda boxen

Robertson Cabernet S. 3lbox, 2016 för 173 kronor är ett just riktigt billigt rödvin med aningen grepp i slutet. Ett seriöst torrt matvin som fungerar väl till det mesta i matväg och alla någorlunda seriösa gäster. Just nu bästa billiga röda boxen.