Laddar annons
22 Aug, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Röd och vit Rioja

Bland veckans nya viner på RBV finns en både klassisk och modern spänstig röd Rioja, en billig utmärkt vit Rioja, balanserad halvtorr Moselriesling, 10årig Tawny Port, och den bästa billiga och dyra vita torra boxen.

Nya viner v34 2017 på Röttorps Bästa Vin

Modern spänstig röd Rioja

Baron de Ley Reserva, 2012 för 119 kronor är en mustigt rik och modern rioja med stor spänst och bra längd. Har utvecklat en hel del komplexitet under sina fem år. Ett riktigt bra rikt vin i denna prisklass med bra framtid vid lagring.

Generös vit Rioja

El Coto Blanco, 2016 för 69 kronor är en mjuk, rik och bra vit Rioja trots sitt låga pris.  Fin längd och lite generöst komplett matvin, vilket är ovanligt i denna prisklass.

Balanserad halvtorr Moselriesling

Dr L Riesling, 2016 för 89 kr är en utmärkt lättsam halvtorr Moselriesling med fina balanserade drag och härligt långt slut. Inga stordåd är möjliga i detta prisläge, men en snygg och välgjord halvtorr riesling för drick och frukträtter mm.

10 års Tawny Portvin

Smith Woodhouse 10 år Tawny, för 199 kronor är en alldeles utmärkt balanserad 10 års tawny. Basvinerna kommer från olika årgångar och har i genomsnitt lagrats i minst tio år på fat. Tawny är ett ljusare och lättare portvin med mindre kraft och lite mer delikatess. För att bli riktigt bra skall de vara minst 10åringar. Ett lyxigt alternativ för finare ostbricka utan de allra starkaste ostarna och till delikata efterrätter. Kan också användas som aperitif för den lite mer äventyrlige.

Bästa billiga vita boxen

Casas Patronales Chardonnay/Sauvignon Blanc 3lbox, 2016 för 189 kronor är friskt hyggligt rikt fruktigt vitt vin med hygglig fräschör och det mesta på rätt ställe. Bra både för mat och drick.

Bästa dyra Sauvignon Blanc boxen

Matua Sauvignon Blanc 1,5l box, 2016 för samma pris, 189 kronorm men halva mängden. Det gör den till en av de allra dyraste boxarna mätt per liter. För de pengarna får Du en frisk bra klassisk SB från Marlborough på Nya Zeeland med städade lätta krusbärstoner, örtighet och en viss komplexitet i bra balans. Det perfekta vita fräscha vinet för segelturer.