Laddar annons
Röttorps Bästa Vin | Brunello från Lisini
17 Apr, 2018

Röttorps Bästa Vin | Brunello från Lisini

Veckans nya viner på RBV är en sydafrikansk mäktig Syrah blandning, lättsamt rödvin från Verona, chardonnay bubbel med årgång, läcker Brunello från Lisini och en mellan bordeaux för källaren.

Nya viner v16 2018 på Röttorps Bästa Vin

Sydafrikansk mäktig Syrah blandning

The Chocolate Block, 2016 för 249 kronor. Mycket generöst rik och laddad, idag utan hårdhet med stor fruktighet. Nästan lite fruktsötma och härligt att dricka nu. Jag tror det växer mycket igenom sin stora koncentration. Blir kanske lite hårdare först vid lagring, innan det utvecklas vidare. Mäktigt vin på främst Syrah-druvan för kraftfulla kötträtter. Även ett riktigt lyxgrillvin till sommarens utematlagning av stora biffar.

Lättsamt rödvin från Verona

Masi Valpolicella Bonacosta, 2016 för 99 kronor. Ett fruktigt något körsbärstonat bra lättare rödvin som passar väl till vårens mildare rätter. Vinet är motsatsen till ripasso och torkning av druvor för att göra särskilt rika viner på Veronatraktens klassiska druvor. Hör görs de ut som lätta snygga friska fruktiga rödviner på klassiskt vis mer fräschör och lätta lite finstämda toner och mindre kraft, buller och bång.

Chardonnay bubbel med årgång

Rotari Blanc des Blancs Extra Brut, 2011 för 139 kronor. En uppgraderad champagnekopia från norra Italien på bara chardonnay-druvor. Extra mineralisk Rotari med mer finess och längd. Lägre fruktighet och lite torrare och finare bubbel för distingerade konsumenter.

Läcker Brunello från Lisini

Brunello di Montalcino, Lisini, 2012 för 396 kronor. I den sydöstra delen av Montalcino är det magrare jordar och de bästa vinerna blir lite mindre direkt generösa och lite mer subtila och delikata med mer uttalad bordeauxliknande struktur. Det har just kommit in ett litet tillfälligt parti av en av mina stora favoriter, Lisini, från den delen. Stort komplext ganska stramt och verkligt långt med påbörjan av stor finess i mörkfruktig lite bordeauxartad stil. Växer vidare under många år. Används på samma sätt som finare röd bordeaux.

Mellan bordeaux för källaren

Les Hauts de Granget, 2013 för 179 kronor. En snygg klassisk lite ungdomlig lovande röd mellanpris bordeaux från högra stranden. Dominans av Merlot-druvor. Mer delikatess än mäktighet och växer nog rätt mycket med lagring. Finns i ordinarie sortiment och känns riktigt bra trots att året i genomsnitt inte var särskilt bra i Bordeaux.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons