Laddar annons
Tareq Taylor lanserar nytt vin – satsar på franskt bubbel
26 Sep, 2022

Tareq Taylor lanserar nytt vin – satsar på franskt bubbel

Tidigare i år valde den välkända och folkkära profilen Tareq Taylor att lansera sitt första vin någonsin. Nu står det klart att han lanserar ytterligare ett vin. Den här gången är det ett franskt bubbel som står i fokus.

Under en längre tid hade det surrats och diskuterats om Tareq Taylor skulle ge sig in i vinbranschen. Julvärden, krögaren och den folkkära profilen har flera gånger varit nära, men det var först i mars i år som det faktiskt hände. Då lanserades nämligen Tareq Taylor Riesling.

– Redan för sex år sedan kontaktade ett bolag mig, men då ville de att jag skulle fronta ett redan befintligt vin. Vinet fanns redan och jag skulle inte vara med i processen, sen skulle de höja priset på vinet. Jag sa att jag inte var intresserad av det så det rann ut i sanden, berättade Tareq Taylor i en intervju med Vinbanken kort efter lanseringen.

Mousserande vin från Loire

Enligt Tareq var det väldigt viktigt att han själv skulle vara involverad i framtagandet av vinet, då han ville ha sin egen touch på det och skapa något som han var stolt över att stå bakom. Dessutom har han berättat att innehållet är det viktigaste, vilket är orsaken till att han inte velat ha sitt ansikte på flaskan. Redan i samband med lanseringen i mars hintade matprofilen om att det förhoppningsvis skulle bli flera viner i samma serie.

– Jag är väldigt nöjd med Tareq Riesling just nu, men det kommer förhoppningsvis komma fler viner. Jag siktar på att lansera en hel serie med viner som symboliseras av kvalitet och stringens, sa han då.

Och nu står det klart att nästa vin i Tareq Taylors vinserie blir Tareq Taylor Crémant de Loire. Ett franskt bubbel gjort på druvorna chardonnay, chenin blanc, cabernet franc och pinot noir.

– Min ambition med mina viner är att de ska kunna upplevas både på egen hand och i kombination med en god måltid, där olika komponenter tillsammans lyfter den totala smakupplevelsen. Jag är stolt och glad över denna crémant, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står det även att Tareq varit involverad i framtagandet av vinet och att varje beslut fattats med stor omsorg och kärlek.

Tillverkningen av Tareq Taylor Crémant sker enligt den traditionella metoden och flaskan kommer likt Tareq Riesling prydas av en guldskimrande sköldpadda som en längre tid varit Tareqs lyckoamulett.

Recension av Tareq Taylor Crémant

Tareq Taylor bubbel

Tareq Taylor, Crémant de Loire (57114) 150:-

Ett tydligt friskt och fräscht vin med hög syra, fin frukt och mineralitet. Det är päron, äpplen, lite honung, en gnutta sälta och framförallt tydliga citrustoner. Ett vin som passar utmärkt som sällskapsvin när det vankas vår och sommar på balkongen eller innergården. Ett fräscht och prisvärt vin som utan tvekan kan stå på egna ben, även om en viss Tareq Taylors namn inte stod på flaskan.

Tareq Taylor: Man ska vara skeptisk mot kändisviner

Listan på kändisviner - både nya och gamla