Laddar annons
Vårens stora boxnyhet – Piemonte Barbera från sin bästa sida
21 Feb, 2023

Vårens stora boxnyhet – Piemonte Barbera från sin bästa sida

Succédruvan barbera visar sig från sin bästa sida i en av vårens största boxnyheter. Det är den välkända producenten San Silvestro som valt att lansera en Piemonte Barbera i hållbar trelitersbox.

Du känner säkert igen flaskan när du ser den på Systembolaget. Vinet Piemonte Barbera har sedan det lanserades i början på 2016 snabbt seglat upp som en favorit hos många. Det hamnar ofta högt upp när man ska sammanställa försäljningsdata över det mest populära italienska vinerna på flaska på Systembolaget. Vilket är lätt att förstå med tanke på det tillgängliga, fräscha och fruktiga innehållet. Och man kan lugnt slå fast att just det här vinet har haft en hel del i druvan barberas ökade popularitet på den svenska marknaden. I dag går vinet att hitta i samtliga butiker i landet, vilket vittnar om dess popularitet och klass.

Paolo Sartirano Paolo Sartirano är producenten bakom vårens stora boxnyhet.

Nu står det även klart att producenten San Silvestro, som är den producenten i Piemonte som producerar mest ekologiskt vin av alla, lanserar en hållbar trelitersbox gjort på druvan barbera. Boxvinet finns tillgängligt att beställa från 9 januari 2023 på den svenska marknaden och är det första boxvinet från producenten att nå Systembolaget.

Ett familjeägt vinhus

San Silvestro, som är ett familjeägt vinhus som nu är inne på fjärde generationen, har under en längre tid legat i framkant när det kommer till hållbarhet, ekologiska viner och klimatsmarta förpackningar, vilket vi även kan se nu i form av deras nya trelitersbox. San Silvestros vingård ligger i orten Novello i hjärtat av Barolos vindistrikt, även om producenten också samarbetar med andra vinbönder i regionen.

San Silvestro San Silvestro i hjärtat av Novello.

Innehållet i trelitersboxen håller hög klass och bjuder på fräsch frukt redan i doften där du kommer känna av tydliga inslag av körsbär, hallon och plommon, som kompletteras av en härlig kryddighet. I smaken är det bär, härligt mogen frukt, lite fattoner och en hel del örter som samsas och skapar ett boxvin som imponerar på alla sätt och vis. Med tanke på priset på 299 kronor så kan man konstatera att det här är ett av vårens stora boxfynd.

Vårens stora boxnyhet

Piemonte Barbera 2021 är ännu ett bevis på att flera producenter och vinmakare är inne på rätt spår när det kommer till miljötänk och hållbarhet. Vi ser i dag många producenter som tidigare tagit fram viner på flaska som blivit storsuccéer på den svenska marknaden, och som sedan lanserat vinerna på box. San Silvestro gör i och med det här ett naturligt kliv över till en ännu större klimatsatsning där hållbarhet ligger i fokus. Boxen imponerar på alla sätt och vis. Redan vid den första anblicken kommer man känna igen innehållet då det finns stor igenkänning från flaskan. I smaken kommer man inte bli ett dugg besviken utan man får allt och lite till av vad man önskar sig en högkvalitativ barbera från Piemonte.

Det är lätt att förstå varför druvan barbera trendar och blir allt mer populär för varje år som går, och det är kul att se att allt fler producenter vågar ta klivet över och börja producera innehållet i klimatsmarta och populära förpackningar. Det går inte annat än att buga och bocka, och redan nu hylla den här boxen som en av årets allra bästa boxnyheter, trots att det bara är februari månad.

Piemonte barbera

Piemonte, Barbera, 2021 (59304) 299:- 
Beställ vinet här

Denna artikel är sponsrad av Wine Affair Scandinavia.