Bönor, bönor, bönor och en dos hetta. Smakupplevelsen tar dig till USA och om inte direkt till Texas så i alla fall till Mississippideltat och New Orleans.
Till veckans snabba maträtt, ännu en 15-minuters rätt, passar en öl av lagertyp. Våga prova en ny sort och något utöver det vanliga jämfört med det säkra, men så välkända norrlandsköret. Just nu gillar jag ....
1534 Einbecker Ur-Bock Hell, Tyskland, 15:90 kr för 330 ml
Recept: Quorn Chili Texas style
300 g Quorn Strimlor
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk (400 g) tomatsås, chilikryddad
2 lagerblad
3 msk kinesisk soja
3 msk honung
2 msk Liquid Smoke (smakessens, finns i välsorterade mataffärer)
2 msk spiskummin
1 burk (400 g) valfria kokta bönor
olja till stekning
Till servering: gräddfil.
Hacka paprika och lök i små bitar. Fräs strimlor, lök och paprika i olja i en stor
tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom bönor. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och spä ev med vatten. Smaka av med salt & peppar. Servera med en klick gräddfil.