Laddar annons
26 Jun, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vin till fisk på grillen

GRILLAD FISK. Grilla fisk i folie med smak av citron passar ett svalt glas vitt vin med frisk smak eller varför inte rosévin.

Vin till fisk på grillen

Bästa rosévinet 2017, i flaska
Bäst i test 2017- rosévin i box

Recept | Fisk med citron | 2-4 portioner

1 hel fisk, rensad
25 g smör
1 citron
en näve hackad dill
en näve hackad persilja
en näve finklippt gärslök
2 msk riven färsk pepparrot
flingsalt och peppar
dill, persilja och gräslök till garnering

Gör så här

  • Lägg fisken på ett ark aluminiumfolie. Fördela smöret över fisken, även inuti.

  • Grovhacka örterna. Tvätta och skiva citronen. Fördela smaksättningen under, inuti och ovanpå fisken.

  • Stäng paket så att det sluter tätt.

  • Lägg fiskpaketet på grillen. Vänd paketet en gång. Grillningstiden beror på temperaturen på grillen och storleken på fisken. nr fisken har en innertemperatur på 55 grader är den klar. Garnera med örter innan servering.

Recept och bild ur: Till bords med systrarna Eisenman. Foto Ulrika Ekblom. Bonnier Fakta