Vårens mat och råvaror andas lätthet och elegans. Smakerna är rena, friska och precisa. Som vinerna är friska.
Vin till stekt sparris. Vin till maten håller samma precision, här en chablis - och vad kan passa bättre! Läs mer om Chablis här.
Snabbval
RECEPT | stekt sparris med gremolata
Ingredienser (4 port)
1 knippe grön sparris
1 msk olivolja
1 msk vinägerFÄRSKOSTSPREAD
100 g färskost
1 nypa svartpepparGREMOLATA
1 dl olivolja
2 dl grovhackad bladpersilja
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st citron, grovrivet skal från
1 nypa salt
1 nypa svartpepparRÄDIS-OCH KRASSE JULIENNE
1 knippe rädisor
1 ask smörgåskrasseBRÖD OCH TOPPING
4 skivor levainbröd
50 griven parmesanost
Gör så här
1. Ansa sparrisen och lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt marinera ca 20 minuter.
2. Mixa allt till gremolatan med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
3. Stek eller grilla sparrisen 2-3 minuter.
4. Grilla levainbrödet och bred på lite färskost smaksatt med svartpeppar.
5. Toppa med sparris, och ringla över gremolatan.
6. Avsluta med strimlad rädisa, smörgåskrasse och riven parmesanost.
Vin till stekt sparris med gremolata
Vin till stekt sparris med gremolata
• Chablis Domaine Long-Depaquit Albert Bichot 2018 (85578), BS
Albert Bichot, Bourgogne Chablis Frankrike, 189 kr
Druva: Chardonnay
Torr, frisk doft och smak av grönt äpple, citrus och mineral. En lätt blommig rondör ger intressanta nyanser. Fin längd, smak av mineral.
Betyg: 4
Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.