Vin till taco, halstrad lax med sriracha & jordgubbssalsa
Vin till taco, halstrad lax med sriracha och jordgubbsalsa är vitt och fruktigt.
Under sommaren satsar vi på sköna, fruktiga viner med den extra lilla soliga smaken som kommer av ett soligare klimat som nya världen står för.
Vin till taco med halstrad lax
1. Satellite Sauvignon Blanc 2018 (6200)
Johnson Estate, Marlborough Nya Zeeland, 95 kr
Druvor: Sauvignon blanc
Alkoholhalt: 12,3%
Sockerhalt: <3 g/l
Smak: Torr, medelfyllig. Frisk, sötmogen fläder- och krusbärsfrukt med tydlig limesmak.
Omdöme: Soligare sauvignon blanc av husvinssnitt, okomplicerad god.
Betyg: 4
RECEPT | Tacos med halstrad lax, sriracha & jordgubbssalsa
4 port, 45 min
Tortillabröd
Halstrad lax
360 sashimilax eller salmalax
0,75 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl sesamfrön
2 tsk sesamoljaSrirachamajo
1,5 dl majonnäs av bra kvalitet
0,5 dl turkisk yoghurt
1,5 msk srirachasås
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpepparJordsgubbsalsa
500 g färska jordgubbar
0,5 rödlök
1 msk honung
0,5 lime, skal och saft
1 msk chipotlepasta
2 krm salt
1 krm nymalen svartpepparTill servering
1 klyfta lime
1 kruka koriander
Gör så här
Lax
1. Salta och peppra laxen rut om och rulla den i sesamfrön.
2. Stek på hög värme i sesamolja, i en non-stick panna, snabbt.
(bara sekunder på varje sida)
3. Lyft laxen ur pannan och låt vila. Riv och plocka i bitar.
Jordgubbssalsa
1. Ansa och dela jordgubbarna i centimeterstora bitar.
2. Skala och finhacka rödlöken.
3. Lägg bär och lök i en skål och smaka av med honung, lime, chipotle, salt och nymalen svartpeppaar.
4. Fördela lax, srirachamajo och jordgubbssalsa i tortillabröden och toppa med lime och koriander.
RECEPT: Kundtidningen Hemlagat för Hemköp