Laddar annons
19 Nov, 2013
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Vinbanken presenterar Béatrice Becher

Vi hälsar Béatrice Becher, en passionerad, kompromisslös halvfransyska, välkommen som skribent på vinbanken.se. Béatrice examinerades från restaurangakademien 2011 och redan samma år korades hon till årets kvinnliga sommelier i tävlingen Lily Bollinger Award. Ett pris instiftat i den legendariska champagneänkans ära. Året efter kammade Béatrice hem guldet i Grand Jour de Champagne i Prag. En bedrift utan tvekan.

Efter många år på Eriks vinbar i Stockholm har denna unga sommelière nu anslutit till Sturehofs vinkyparteam för nya vin-ut-maningar. Béatrices sommelierhjärta bultar för tillfället extra starkt för franska viner och för söta droppar. Vilket vi garanterat kommer få veta mer om i kommande texter på Vinbanken.

Vill ni lyssna på Béatrices vinösa stämma har hon nyligen startat en podcast tillsammans med Andreas Grube. I podcasten, som heter ”vinpratarna”, snackar båda engagerat om vin och mat kryddat med lite skvaller från vinvärlden. Lyssna till; vinpratarna.blogg.se. Och annars hänger ni med oss för jag kan avslöja att Béatrice är en fena på cigarrer, precis så som yrkeskunskapen kräver, och hur trevligt är inte det för Vinbankens läsare som säkerligen kommer få veta mer om vin och kanske ett eller annat 'rök-moln'.

 

Tre frågor till Béatrice

Varför vill du skriva på Vinbanken?
För att diskutera vin med en bred publik samt utveckla mitt skrivande.

Vad driver dig?
Jag är törstig på livet och vinet!  Att umgås med likasinnade och att resa så mycket som möjligt.

I januari fyller du 25, Vinbankens utsända är nyfiken på vad du helst vill ha i ditt glas på din födelsedag?
Roséchampagne och gärna Cuvée William Deutz som är en favorit!

 

Hjärtligt välkommen Béatrice!