Laddar annons
9 Mar, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vinmuseum, Cité du Vin i Bordeaux

CITÉ DU VIN BORDEAUX. Det finns vinmuseum att besöka i många av världens vinregioner. Ett av de senast öppnade ligger lägligt i Bordeaux, man skulle kunna säga som hjärtat i ett av de världens mest välrenommerade vindistrikt.

Vinmuséer finns möjligen i alla vinregioner om man med det menar en gammal vinpress eller annan relik från förr. Många verktyg finns kvar och det man som besökare kan slås av är hur snabb den tekniska utvecklingen varit. Speciellt för vinproducenter. Förr och gamla tider om man menar traditionellt arbete med dito verktyg är kanske bara tre generationer bort. Pedagogiska vinmuseum som det i Rioja eller mindre som i den Österrikiska vinregionen Rust på Schloss Esterházy kan vara lika festliga som intressanta att besöka.

Cité du Vin i Bordeaux öppnade för snart ett år sedan. Arkitekturen är fenomenal och ambition är satt, att verka som och bli centrum för världens vinkultur. Det moderna anslaget återspeglas i aktivitetsgraden, här kan besökare delta i provningar eller kurser, det arrangeras work-shops och separatutställningar samt guidade turen till specifika vinerier eller områden.

Direktlänk till museet: Cité du Vin Bordeaux