Laddar annons
18 Dec, 2015
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vinprovning med Vinbanken | vilka är vinerna som kan lagras

VINPROVNING MED VINBANKEN. Ge dig själv en julklapp eller kom på provning med vinintresserad vän för att lära mer om vilka vinerna är som kan sparas/lagras. Vi kan rekommendera denna kommande höjdarprovning, producenterna är de grymma Brumont, Penfolds, Col d' Orcia och Jacobsdal varav vi från den senare kommer serveras vin ur magnumbutelj. Provningsledare Anders Röttorp med team!

Lagringsprovningen går av stapeln i Stockholm den 23 januari 2016. Tema, röda viner som kan lagras.

Vilka är vinerna man kan spara. Hur smakar dom idag och hur kommer de att smaka om många, många år. Och vad ska man tänka på när man köper vin för att spara är några av frågorna denna provning vill ge svar på.

För att undersöka alla parametrar som gör ett bra lagringsvin kommer vi prova den senaste årgången som finns på bolaget i jämförelse till två äldre årgångar. Räkna med att hopp om tio år dem emellan vilket gör att ni kommer prova vin från tre decennier.

Välkomna på tema: lagringsprovning, med Vinbanken 23 januari 2016

Provning har tema lagringsduglighet. Vilka är vinerna som ska lagras och vad händer med vinernas smak under lagring. Anders Röttorp, Elke Jung och Karin Ahlström Jensen är på plats och vi hoppas även på Vinbankens andra skribenter.

Plats: Vinkällaren Grappe i Stockholm
Tid: 13.30 till cirka 16.00
Biljett: 300 kronor per person, begränsat antal platser
Anmälan: [email protected]
Invänta mejlbekräftelse för säker plats och med samma brev kommer info om BG och senaste betaldag.

Vinerna som vi provar är röda och som ni kan köpa nu på Systembolaget i prisklass 120 till 400 kr. Till vinet som finns nu provar vi ytterligare två äldre årgångar, med 10 respektive 20 års-intervall, ungefär. Totalt kommer vi alltså prova 6 olika röda viner x 3. Ät en rejäl lunch innan och gör dig redo för en provning utöver det vanliga.