Vintips och våra bästa recept till Halloween

Vintips och våra bästa recept till Halloween

BÄSTA RECEPTEN. Samlade recept och tips för Halloween. Drinktips, vin till mustig, snabblagad gryta, vin som passar till pumparätter och mer.

En snabblista: För alla som firar Halloween men lika bra för er som väljer bort firandet men söker inspiration till säsongens maträtter. Karin Ahlström Jensen har blandat drinkar som passar Halloween Drinkar och dryckestips till Halloween Fyra härliga recept till Halloween med vinförslag Grymt god, energikaka med choklad Snabba grytan, burgundisk gryta Pumpasoppa med svamp som i Apulien Fredagskocken, Mattias Larsson publicerade recept på Vinbanken för många år sedan. Här är ett av hans helg- och menyförslag. Orange middag ska det vara! Meny, saffranssmakande fiskgryta samt en därpå, söt desset. Kul på Youtube: Vinbanken om vin till svamp.

Halloween - varför firar vi Halloween

Det var kelterna som firade att skördesäsongen var slut. Datumet  31 oktober var en start på vinterhalvåret men också en dag när magiska krafter var rörelse. Kelterna trodde att onda andar kunde hållas borta med eld. Därför eldades rovor som fanns i överflöd i slutet av skörden. Traditionen ändrades när de irländska immigranterna kom till USA på 1800-talet. Rovor var svårodlade i det nya hemlandet, därför använde man pumpa i stället. Pumpan som gröpts ur fick ett ljus på insidan. Fortfarande uppskattar vi att äta pumparätter. Lägg till att vi gillar den starka orangea färgen som piggar upp när hösten är som mörkast.

Recept andra gillar