Laddar annons
30 Dec, 2009

Mousserande eller cider mot antiklimax

För att undvika ett snöpligt, iskallt och bubbellöst slut är min rekommendation inför nyårsfirandet; servera de ädla vinerna, typ champagne, tidigt på kvällen och till 12-slaget de bubbliga dryckerna som antingen är cider eller mousserande. Varför? Smaklökarna trubbas obenhörligen av under kvällen som rymmer allt från flera rätters festmeny, till kaffe och avec, choklad, frukt eller, you name it allehanda goda drycker. Lägg till att utomhustemperaturen ska bli iskall varför en öppnad flaska champagne helt enkelt blir av med sina delikata bubblor om ni tar med den ut. Välj hellre enkla kolsyrade drycker eller ett mousserande vin. Populära cavan Codorníu (ny hemsida apropå!) har flera att välja på, likaså finns Freixenet eller den välgjorda Rotari. Listan på de 10 bästa mousserande finns längre ner på sidan. Gott slut! Och-ta hand om er-dont drink and drive!